Sjećanje na žrtvu Vukovara u OŠ Mate Lovraka Sjećanje na žrtvu Vukovara u OŠ Mate Lovraka
PETRINJA – U petak je u Osnovnoj školi Mate Lovraka obilježena dvadeset i šesta obljetnica pada Vukovara u ruke pripadnika JNA i njima pridruženih... Sjećanje na žrtvu Vukovara u OŠ Mate Lovraka

PETRINJA – U petak je u Osnovnoj školi Mate Lovraka obilježena dvadeset i šesta obljetnica pada Vukovara u ruke pripadnika JNA i njima pridruženih paravojnih snaga pobunjenih Srba. Tužno prisjećanje na sve poginule, ranjene, zarobljene pa kasnije ubijene, zlostavljane ili nestale branitelje i civile grada koji je gotovo puna tri mjeseca prkosio teroru i smrti što ih je sijala jedna od tada najbolje opremljenih armija Europe održano je za vrijeme dvaju velikih odmora. Učenici i njihovi nastavnici zapalili su svijeće i održali prigodni program koji je za tu prigodu pripremila nastavnica povijesti u našoj školi, profesorica Adela Bućan Paljević.

Tijekom prvog velikog odmora učenici viših razreda, a tijekom drugog velikog odmora učenici nižih razreda su zapalili svijeće i poslušali sažeto napisan prikaz tragedije koja je pogodila Vukovarce i njihov grad prije više od četvrt stoljeća.  Nemoguće je bilo u nekoliko stranica teksta opisati sav užas kroz koji su Vukovar, njegovi branitelji i stanovnici  prošli, ali barem je nakratko evocirana uspomena na zlo koje ih je zadesilo, kao i na hrabrost onih koju su tom zlu stali na put, nerijetko pod cijenu vlastitog života. Prisjećanje na tragediju Vukovara završeno je zajedničkom molitvom svih okupljenih za duše onih koji su nas svojom žrtvom zadužili i kojih se trebamo s poštovanjem prisjećati, i to ne samo osamnaestog studenog svake godine.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.