Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
dvdnebojan2020

Skupština DVD-a Nebojan u godini kada slave 50 godina postojanja

NEBOJAN – Članovi DVD-a Nebojan održali su svoju redovnu godišnju Skupštinu, a zapovjednik DVD-a Nebojan Željko Tonković je podsjetio kako u ovoj godini to društvo slavi 50 godina postojanja.

„DVD Nebojan osnovano je 1970.godine. U radu društva uključena su 82 člana zajedno sa mještanima Dumača, Farkašića i Mokrica. Gajimo tradiciju vatrogastva gotovo 50 godina i prenosimo ju s koljena na koljeno kako bi se ovdje vatrogastvo zadržalo. Posjedujemo vatrozaštitnu opremu i odjeću za 10 operativnih vatrogasaca, 27 članova do sada je uspješno završilo tečaj za ispitanog vatrogasca i vatrogasca prve klase“, rekao je uvodno Tonković.

Dodaje kako je njihovo zapovjedništvo u protekloj godini održalo osam radnih sastanaka, te su imali niz aktivnosti. „28.veljače imali smo požar niskog raslinja u Nebojanu, sudjelovala su četiri člana sa naprtnjačama i metlaricama, gašenje je trajalo od 13 do 17 sati. Dojavom o požaru niskog raslinja 1.ožujka u 13 sati i 5 minuta sudjelovali smo u gašenju požara sa Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Petrinje. Na požarište je stiglo šest članova sa metlaricama i traktorskom vatrogasnom cisternom. Zbog jakog vjetra, gašenje požara je bilo otežano te je u 18 sati uspješno savladan. 14.svibnja 2019.godine u obrani od poplava u vikend naselju Nebojan od 10 do 16 sati, 12 članova je trpalo vreće sa pijeskom te su razvozili traktorom i prikolicom i slagali kod dvije vikendice“, podsjetio je između ostaloga Tonković.

Također je podsjetio kako su u svibnju zahvaljujući Gradu Petrinji dobili kombi vozilo, dok su u rujnu od prijateljskog DVD-a Pazarište dobili na donaciju navalno vozilo kamion cisternu. Na kraju je još naglasio kako će članovi i dalje biti na raspolaganju Vatrogasnoj zajednici Grada Petrinje. Mario Vuić, član DVD-a Nebojan kazao je kako će i u ovoj godini sudjelovati u svojim redovnim vatrogasnim aktivnostima kao što će :

„Provoditi aktivnosti u mjesecu svibnju, mjesecu zaštite od požara, organiziranjem javnih vatrogasnih vježbi; Sudjelovati u promidžbenim aktivnostima i zaštite od požara; raditi na pomlađivanju i omasovljenju društva novim članovima; redovito provoditi školske i taktičke vatrogasne vježbe kao i vježbe u okviru priprema za vatrogasna natjecanja; osposobljavati vozače i članove društva za rad s vatrogasnom cisternom i vatrogasnim agregatima; aktivno raditi na stručnom osposobljavanju članstva za što učinkovitije izvršavanje svih operativnih zadataka“, naglasio je Vuić te na kraju dodaje kako će sudjelovati na brojnim natjecanjima vatrogasaca prema mogućnostima, kao što će nastaviti prijateljske odnose sa drugim društvima.

Na svemu što čine zahvalio se petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Ono što vi radite moramo vam reći hvala. Večeras sam došao ovdje iz poštovanja prema svemu onome što ste bili i ostali u Gradu Petrinji, jedan od najboljih partnera za sigurnost života, imovine i svega ostaloga. Tu ste dali jedan ogroman doprinos. Nebojan je krasno mjesto, mjesto koje uvijek dobro zna što hoće i mislim da kada je u pitanju društveni život da ste tu pokazali jednu slogu i sve što treba napraviti. Nebojan je dao ogroman doprinos u Domovinskom ratu, da ste imali uspone i padove, ali uvijek ste se dizali, uvijek su tu bili hrabri i odvažni ljudi i drago mi je posebno što uvijek među vatrogascima vidim i hrvatske branitelje koji su stvarali ovdje Domovinu“, rekao je Dumbović.

Na kraju je istaknuo kako vjeruje da je vatrogasni standard dignut na normalnu razinu, te podsjeća kako je Grad prošle godine u vatrogasna vozila uložio tri milijuna kuna. Izrazio je želju da partnerstvo između DVD-a Nebojan i Grada Petrinje bude još jače. Povodom Dana žena, gradonačelnik Dumbović je sve žene na skupštini DVD-a darivao ružama.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X