Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
selo-slav

Slavonac minimalno slavio u Češkom Selu

PETRINJA – Nogometaši Češkog Sela, u 6. kolu Druge županijske nogometne lige sisačko-moslavačke, ugostili su momčad Slavonca iz Lipovljana od koje su poraženi 1:0.

Prvu ozbiljniju prigodu stvorili su gosti u 17. minuti kada se Podvalej na lijevoj strani našao iza domaće obrane i oštrom loptom pred domaćim vratima pronašao Adamovića koji je u naletu prsima pokušao skrenuti loptu u mrežu, ali nedovoljno i završila je izvan igrališta. Nakon toga uzvratili su i domaći u 22. minuti kada su ispred kaznenog prostora dupli pas odigrali Danijel Jukić i Todorović nakon čijeg je udarca lopta prohujala uz samu vratnicu, a vratnica je bila i posljednja prepreka gostima u 35. minuti nakon dalekometnog udarca Curića s 25 metara.

Na početku drugog dijela, u 48. minuti, gotovo s istog mjesta kao i Curić, za domaće je pokušao Pranjić, ali ovaj puta lopta je prohujala uz okvir vrata. Ubrzo zatim, u 55. minuti, uslijedila je i domaća akcija u tri poteza, naime najprije je Tokić sa svoje polovice igrališta dugom loptom na rubu 16-erca pronašao Danijela Jukića koji je prsima spustio loptu za Todorovića i uslijedio je udarac iz prve, ali ravno u ruke vratara Topića koji je samo minutu kasnije nes(p)retnom intervencijom na rubu kaznenog prostora otvorio mogućnost Brkiću za ubacivanje lopte s lijeve strane do Marića koji ju je odmah skrenuo prema gostujućim vratima, ali Topić je odličnom obranom ispravio svoju pogrešku i sačuvao mrežu. Odmah potom i u 59. minuti Danijel Jukić se izborio za ubačaj s ruba igrališta na lijevoj strani za Marića pred vratima i uslijedio je topovski udarac, ali neprecizan izvan okvira. U 63. minuti na sceni je, izvanrednom intervencijom, ponovo bio gostujući čuvar mreže Topić kada je iz neposredne blizine obranio udarac glavom Todorovića kojeg je milimetarskom preciznošću pronašao Pranjić iz slobodnog udarca s 35 metara. Zatim je, kao nepisano pravilo, nakon takvih nerealiziranih prigoda,  stigla i „kazna“ na suprotnoj strani koju je u 66. minuti nagovijestio Pernička kada je pokušao pobjeći domaćoj obrani, ali s ruba 16-erca pucao je pokraj vrata, dok su u 83. minuti gosti bili konkretniji kada je ubačenu loptu s lijeve strane Podvalej na suprotnoj, u sredini kaznenog prostora, iz prve pospremio u suprotni kut za vodstvo Lipovljanaca koje su na kraju velikim naporom uspjeli i sačuvati.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X