Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
slavulj161020217

Slavuljašima sretno na Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova i vokalnih skupina

PETRINJA – KUD Naša lipa Tuhelj i Turistička zajednica područja Općine Tuhelj, Grada Klanjca i Općine Veliko Trgovišće organiziraju 12. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih skupina „Zlatna lipa Tuhlja“ koje se održava danas u Tuheljskim Toplicama. Na natjecanju će nastupiti zborovi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kosova kao i Hrvatske, a boje našeg grada će i ovoga puta braniti Hrvatsko pjevačko društvo Slavulj.

Jutros smo ih ispratili i poželjeli im sreću. „Slavulj je već tamo nastupao više puta, osvojio i Grand prix 2015. godine. Ovo je jedna lijepa suradnja koja se dogodila Naše lipe u Petrinji i nas kod njih. Sve se nastavlja i kroz ovogodišnje natjecanje. Tamo će nam se pridružiti 14 zborova, sa kojima smo imali i prije suradnju u Petrinji, odnosno u Zagrebu, to je Mješoviti pjevački zbor Emil Cossetto i Akademski muški zbor Fakulteta elektronike i računarstva, a doći će i naši prijatelji kod kojih smo mi gostovali, a i oni kod nas u Petrinji, Siparantum Choir  iz Peći s Kosova“, rekao je Željko Crnković, predsjednik Hrvatskog pjevačkog društva Slavulj Petrinja.

Nadaju se kao i uvijek ugodnom druženju. „Vremenski su terminirani izvođači, do je 8 do 10 minuta programa. Mi smo pripremili tri skladbe, jedna duhovna našeg dirigenta Josipa degl´Ivellia „O sacrum convivium, zatim Glasnovićevu na tekst Matošev Gospa Marija sa solisticom Majom Ostojić i jednu veselu pjesmu zagorskog štiha Poživeli poživeli Emila Cosseta“, otkrio je Crnković.

Na naše pitanje kakva su im ove godine očekivanja, Crnković je kazao: „Očekivanja su da prije svega mi odradimo i otpjevamo dobro svoj dio programa, a nagrade su najmanje bitna stvar jer bitno je da nakon toliko vremena, praktički godinu i pol dana ne rada zbog uvjeta koji su bili, da se ipak možemo podružiti uživo i s ostalim izvođačima i prezentirati dio našeg programa, sve što mi radimo u Petrinji i podsjetiti ih na ono što se dogodilo kod nas u Petrinji, ovaj potres, pa smo pripremili prigodne poklone za zborove“, rekao je Crnković, a darovat će im Petrinjsku stucku, te Zbirku skladbi posvećenih Hrvatskom pjevačkom društvu Slavulj koja je upravo ove godine izašla iz tiska.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X