Slijedi rekonstrukcija dječjeg i sportskog igrališta u Mošćenici, igralište dobiva i Vatrogasna ulica Slijedi rekonstrukcija dječjeg i sportskog igrališta u Mošćenici, igralište dobiva i Vatrogasna ulica
PETRINJA – Na 12.sjednici petrinjskog Gradskog vijeća jednoglasno je usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području grada Petrinje unutar mjere... Slijedi rekonstrukcija dječjeg i sportskog igrališta u Mošćenici, igralište dobiva i Vatrogasna ulica

PETRINJA – Na 12.sjednici petrinjskog Gradskog vijeća jednoglasno je usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja na području grada Petrinje unutar mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.za projekt „Rekonstrukcija dječjeg i sportskog igrališta u Mošćenici“.

„Dakle radi se o rekonstrukciji dječjeg i sportskog igrališta Mošćenica kojeg bi kandidirali na ovu mjeru. Za to nam je potrebna suglasnost Gradskog vijeća jer se radi o iznosu 2,7 milijuna kuna, od čega je vrijednost tražene potpore 2,7 milijuna kuna. Velika je vrijednost sufinanciranja iz fondova EU. Da bi išli u ovu mjeru moramo imati odluku Gradskog vijeća“, pojasnio je Ante Marić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu.

Pojašnjava kako se tu radi o igralištu u Radićevoj ulici u Mošćenici koje će biti rekonstruirano. Nezavisni Anton Tadić je postavio pitanje zbog čega nema niti jednog dječjeg igrališta u naseljima gdje su većinom Hrvati iz Bosne i Hercegovine, na što mu je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović odgovorio kako je u pravu.

„Ono što sam stalno govorio i kod Intervencijskog plana, mi smo išli na sve natječaje tko god nam je dao novce, ali tamo gdje imamo imovinske odnose riješene ili tamo gdje smo imali 1/1 svoje vlasništvo, mi smo to odmah koristili. Sada smo dobili 200 tisuća kuna za igralište u Dječjem vrtiću. Dobili smo zato što tamo imamo riješene imovinske odnose. To vrijedi i ovdje kod vas na nasipu, to vrijedi i za sva ostala igrališta, jer smo tu imali riješene imovinske odnose. Meni je jako žao što smo tek sada dobili zemljište u Vatrogasnoj, tamo imamo sada 1/1“, rekao je Dumbović koji na kraju dodaje kako je ipak optimist po pitanju rješavanja problema oko državne imovine u gradu, posebice nakon nedavnog razgovora s ministrom državne imovine Goranom Marićem. Poručuje kako će stoga prvo igralište biti napravljeno upravo u Vatrogasnoj ulici u Petrinji.

Vijećnici su također jednoglasno usvojili i prijedlog Programa korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru na području Grada Petrinje. Više o ovom Programu pojasnila je Vlasta Vuglec, privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine.

„Iznos je s kojim mi raspolažemo 60 posto od ukupne naknade i ona se raspoređuje prema Zakonu, 30 posto za sredstva troškova i plaća participacija upravnog odjela i 30 posto namjenski za troškove izrade urbanističkih planova. To je u ovoj godini urbanistički plan uređenja naselja Mošćenica i urbanistički plan uređenja Centra 1. I za participaciju u troškovima realizacije programa izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture Grada Petrinje“, zaključila je Vuglec.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.