Služba krim policije uspješno se nosi(la) sa zadanim ciljevima Služba krim policije uspješno se nosi(la) sa zadanim ciljevima
SISAK – Igor Pasanec odnedavno je voditelj Službe kriminalističke policije u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, a na tiskovnoj konferenciji je, predstavljajući rad, istaknuo kako je... Služba krim policije uspješno se nosi(la) sa zadanim ciljevima

SISAK – Igor Pasanec odnedavno je voditelj Službe kriminalističke policije u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, a na tiskovnoj konferenciji je, predstavljajući rad, istaknuo kako je i dalje jedan od najvažnijih strateških prioriteta ove Policijske uprave rješavanje kaznenih djela ratnih zločina počinjenih na ovom području tijekom Domovinskog rata.

S tim u svezi osvrnuo se na dovršeno kriminalističko istraživanje: „Krajem prošlog tjedna na stranicama DORH-a objavljene su informacije vezane za predmet „Granatiranje Siska“ koje je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provodilo u suradnji i koordinaciji s ovom Policijskom upravom i stručnjacima za topništvo Ministarstva obrane, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjenog u rujnu 1993. godine i od svibnja do kolovoza 1995. godine. Tada je u nekoliko navrata raketiran grad Sisak i tom je prilikom smrtno stradalo osam, a ranjeno deset civila. Za ovo kazneno djelo je po zapovjednoj odgovornosti osumnjičeno šestero tadašnjim pripadnika oružanih snaga tzv. Republike Srpske Krajine.“

Također je podsjetio na nedavno riješen predmet radnog naziva „Pad Hrvatske Kostajnice“, zločini u Kostrićima i Glinskom Novom Selu, mjestima gdje je ubijen veliki broj civila. Najavio je kako će rad po toj problematici biti još više naglašen, a to je ujedno i jedan od glavnih prioriteta rada na razini MUP-a.

Osim navedenog rekao je da će težište rada kriminalističke policije ove Policijske uprave biti na otkrivanju koruptivnih kaznenih djela i kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta, s naglaskom na kaznena djela koja uključuju zaštitu državne granice Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom, a koja je u nadležnosti ove Policijske uprave.

Na kraju svog izlaganja istaknuo je da Služba kriminalističke policije, kojom on odnedavno rukovodi, ima znanja, resurse i djelatnike koji se mogu uspješno nositi sa zadanim ciljevima.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.