Trgovina Goga
Socijala ljetni festival Socijala ljetni festival
PETRINJA – Od utorka 27. do petka 30. lipnja u Petrinji na lokacijama gradskog kupališta i dvorišta Udruge IKS bit će održan četverednevni Socijala... Socijala ljetni festival

PETRINJA – Od utorka 27. do petka 30. lipnja u Petrinji na lokacijama gradskog kupališta i dvorišta Udruge IKS bit će održan četverednevni Socijala ljetni festival.

Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota će zahvaljujući angažmanu lokalnih volontera i volontera Europske volonterske službe okupljenih u grupu “Aktivci” treću godinu za redom organizirati festival za mlade pod imenom “Socijala”. “Aktivci” su skupina mladih koja djeluje od 2015. godine s ciljem razvoja socijalnih vještina mladih s naglaskom na grupni rad, razvoja građanskih kompetencija te omogućavanja prostora i edukacija za kreativno izražavanje mladih. Do sad su u našem gradu organizirali internacionalne ljetne kampove i festivale, “Malu školu građanskog odgoja” te brojne radionice i edukacije kojima su mladi osnaženi i pružene su im prilike za mobilnost i zapošljavanje.

Ovogodišnji festival „Socijala“ održavat će se od 27. do 30. lipnja te će okupiti veliki broj mladih s područja Petrinje, ali i cijele Europe. Mladi će za vrijeme festivala sudjelovati u raznim sportskim, rekreativnim i edukativnim aktivnostima, a za vrijeme festivala uspostavit će i kamp na prostoru šumice iza pozornice na Gradskom kupalištu gdje će noćiti u šatorima za vrijeme trajanja festivala. Također, na završnom događaju festivala, 30. lipnja, na istom prostoru u vremenu od 22 sati prije ponoći do 2 sata poslije ponoći održat će se i proslava uz DJ-e čime će ovaj događaj biti zaključen.

SLJF1

festival 2

flea market

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.