Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20191018_182313WW

Splitski virtuozi u Petrinji bili na visini zadatka

PETRINJA – Koncert splitskih virtuoza održan je u Hrvatskom domu u Petrinji. Sastav je nastao tako da su se na inicijativu Glazbeno-umjetničke udruge Artemis, Glazbene mladeži te drugih kulturnih organizacija grada Splita udružili istaknuti splitski glazbenici pod umjetničkim vodstvom internacionalno renomiranog violinista i dirigenta Wladimira Kossjanenka. Dirigent Kossjanenko nam je rekao više o glazbi koju inače izvode:  „Repertoar za koji se mi brinemo je klasični.“ Tako su za Petrinjce izveli djela Sorkočevića, Nepomuk Hummela, Beethovena, von Suppea i Tijardovića.

Za profesionalnu razinu ansambla odgovorni su aktivni glazbenici s dugogodišnjim iskustvom na koncertnim pozornicama diljem svijeta, a ujedno i profesori Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu. Na pitanje kako ih publika prima Kossjanenko dodaje:

„Sinoć smo imali izuzetno uspješan koncert na otvaranju koncertne dvorane „Domoljub“ u Koprivnici. Doživjeli smo jako srdačan i topao prijam. Jako sam zadovoljan s radom orkestra jer tako dugo lijepo surađujemo i vrlo se radujem nastavku našeg rada.“

Treba svakako istaknuti kako su Splitski virtuozi početkom studenog prošle godine kao jedini orkestar iz Hrvatske uz veliko oduševljenje održali tri koncerta na Međunarodnom festivalu „Celloherbst am Hellweg 2018. u Nordhein Westfallen u Njemačkoj.

U Petrinji su nastupili prvi puta, a njihov nastup je sufinanciralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X