Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
snkbanovac107

Športski nogometni klub Banovac proslavio 107 godina postojanja

GLINA – Športski nogometni klub Banovac slavi 107 godina postojanja. Prvu utakmicu ovaj klub odigrao je 12.kolovoza 1913.godine kada je ovaj glinski klub ugostio Odjel Hrvatskog sokola iz Siska. Na obilježavanju ovog vrijednog jubileja glinskih nogometaša bio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

„Duga je povijest iza ovog kluba, jedan je od najstarijih hrvatskih klubova, Segesta koja je stara 114 godina, dakle Banovac slavi 107 godina, samo dvije godine manje od Hajduka i nekih prvoligaških klubova. Dokaz je da je na području Banovine, Gline, nogomet i sport itekako  bio i prije 100 godina zanimljiv, a danas mladi ovdje na području Gline su itekako zainteresirani za ovaj pogon“, rekao je Žinić.

Dodaje kako Banovac danas slavi ulazak u 4.hrvatsku nogometnu ligu jer su bili prvaci u 1.županijskoj nogometnoj ligi. „Čestitam prije svega Banovcu, vodstvu, ali i Gradu Glini koji pomaže rad ovog kluba. Više od 200-tinjak mladih je uključeno u ovaj klub u svim kategorijama. Vjerujem da će 4.liga biti rang koji zadovoljava ambicije kluba koji doista ima perspektivu, mlade igrače, talentirane sa ovog područja i vjerujem da je to nešto što Glina i ovo područje to može i financijski podnijeti“, dodaje Žinić.

Ističe kako treba unaprijediti infrastrukturu, stvoriti kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom. „Mada u zadnjih 10-tak godina je puno napravljeno, novih svlačionica i drugih objekata. Očekujemo da će i projekt novog igrališta proći dakle sa umjetnom travom i neke druge infrastrukturne objekte. Tu je rijeka Glina i Kupalište, vjerujem da je Banovac mjesto koje će okupljati mlade ljude sa ovog područja“, zaključio je Žinić.

Ovime je obilježeno i 47 godina od ulaska Banovca u jedinstvenu Zagrebačku nogometnu zonu, što se smatra najvećim uspjehom ovog Kluba.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X