Središnja manifestacija ovogodišnjih Dana sjećanja u nedjelju 16.rujna Središnja manifestacija ovogodišnjih Dana sjećanja u nedjelju 16.rujna
PETRINJA – Središnja manifestacija ovogodišnjih Dana sjećanja 1991.-2018., na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve grada Petrinje u Domovinskom ratu, te... Središnja manifestacija ovogodišnjih Dana sjećanja u nedjelju 16.rujna

PETRINJA – Središnja manifestacija ovogodišnjih Dana sjećanja 1991.-2018., na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve grada Petrinje u Domovinskom ratu, te razaranje našeg grada u rujnu 1991.godine, bit će održana u nedjelju 16.rujna.

Tom prilikom Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Petrinje pozvao je sve građane Petrinje, braniteljice i branitelje Republike Hrvatske, ali i ostale sugrađane, da se pridruže ovoj središnjoj manifestaciji kada se Petrinja prisjeća ratnih strahota iz 1991.godine.

„Sve počinje ujutro u 9 sati svetom misom zadušnicom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata grada Petrinje u župnoj crkvi Svetog Lovre, a nakon toga u 10 sati kreće Kolona sjećanja iz petrinjskog Gradskog parka do Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima gdje će biti održana Komemoracija i prigodni program“, podsjetio je Dumbović.

Upravo kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću bit će pročitana imena svih 598 poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civila žrtava Domovinskog rata.

Organizatori središnje manifestacije su Grad Petrinja, Udruga roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Petrinja, Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Udruga Petrinja, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Grad Petrinja, Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Petrinja, Civilne žrtve iz Domovinskog rata Grada Petrinje te Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja.

Pokrovitelji središnje manifestacije su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Grad Petrinje, a supokrovitelji su Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske i Sisačko-moslavačka županija.

Foto:Arhiva

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.