Sretan vam Božić! Sretan vam Božić!
Danas je Božić, blagdan Isusovog rođenja, a hrvatska riječ Božić je umanjenica riječi Bog, koja je preuzeta kao naziv blagdana te označava da se... Sretan vam Božić!

Danas je Božić, blagdan Isusovog rođenja, a hrvatska riječ Božić je umanjenica riječi Bog, koja je preuzeta kao naziv blagdana te označava da se na taj dan rodio mali Bog − Isus. Većina kršćanskih crkvi slavi ga 25. prosinca i Božić je u mnogim državama svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, državni blagdan. Zajedno s Uskrsom i Duhovima jedan od tri najveća kršćanska blagdana.

Isusovo rođenje opisano je u Evanđeljima po Luki i Mateju, a Isusa Božjeg Sina, rodila je Djevica Marija uz pomoć svog zaručnika Josipa u gradu Betlehemu. Anđeli su pastirima dojavili vijest o Isusovu rođenju i prvi su vidjeli malo djetešce, a kasnije je zvijezda repatica dovela do Isusa i sveta tri kralja. Svim slušateljima Petrinjskog radija i čitateljima Portala 53 želimo čestit i blagoslovljen Božić.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.