„STILSKE VJEŽBE“ stižu u Petrinju „STILSKE VJEŽBE“ stižu u Petrinju
PETRINJA – Hrvatski dom Petrinja vas poziva na kazališnu predstavu „Stilske vježbe“ koja će biti odigrana u četvrtak 24.svibnja 2018.godine od 20 sati. Ulaznice... „STILSKE VJEŽBE“ stižu u Petrinju

PETRINJA – Hrvatski dom Petrinja vas poziva na kazališnu predstavu „Stilske vježbe“ koja će biti odigrana u četvrtak 24.svibnja 2018.godine od 20 sati. Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete nabaviti u tajništvu Hrvatskog doma.

Uloge:

On

Pero Kvrgić

Ona

Lela Margitić

Režija:

Tomislav Radić

Prijevod i adaptacija:

Tonko Maroević i Tomislav Radić

Kostimografija:

Đurđa Janeš

Oblikovanje zvuka:

Branko Vodeničar

Dizajn:

Tomislav Veltruski

Fotograf:

Mladen Pobi

Video:

Hrvoje Felbar

Majstor rasvjete i tona:

Damir Rončević

Garderoba i rekvizita:

Ivana Ravlić

Jedna obična zgoda iz svakodnevnog života ispričana na dvadesetak načina postala je zahvaljujući ideji domaćih autora i glumačkom virtuozitetu aktera vrhunska komedija u kojoj uživaju generacije.

Ova kultna predstava izvodi se već punih 50 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Nastale prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića i u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića Stilske vježbe ponudile su kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja u kojemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.