Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
covid

Stožer dao dodatne upute oko traženja i dobivanja propusnica

PETRINJA – Iz Stožera za civilnu zaštitu Grada Petrinje dao je uputu vezano uz propisanu mjeru nenapuštanja mjesta prebivališta:

„Poštovani građani Grada Petrinje,

PROPUSNICA STOŽERA NIJE POTREBNA ZA KRETANJE NA PODRUČJU GRADA PETRINJE UKOLIKO IMATE PRIJAVLJENO PREBIVALIŠTE NA TOM PODRUČJU!

Na području grada Petrinje nalazi se 55 naselja. To su: Begovići, Bijelnik, Blinja, Brest Pokupski, Cepeliš, Čuntić, Deanovići, Dodoši, Donja Bačuga, Donja Budičina, Donja Mlinoga, Donja Pastuša, Donje Mokrice, Dragotinci, Dumače, Glinska Poljana, Gora, Gornja Bačuga, Gornja Mlinoga, Gornja Pastuša, Gornje Mokrice, Graberje, Grabovac Banski, Hrastovica, Hrvatski Čuntić, Jabukovac, Jošavica, Klinac, Kraljevčani, Križ Hrastovački, Luščani, Mačkovo Selo, Mala Gorica, Međurače, Miočinovići, Mošćenica, Moštanica, Nebojan, Nova Drenčina, Novi Farkašić, Novo Selište, Pecki, Petkovac, Petrinja, Prnjavor Čuntićki, Sibić, Slana, Srednje Mokrice, Strašnik, Stražbenica, Taborište, Tremušnjak, Veliki Šušnjar, Vratečko i Župić.

Propusnice koje izdaje Stožer Grada Petrinje, prema naputku Stožera civilne zaštite RH izdaju se samo iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, MAKSIMALNO RESTRIKTIVNO u doista nužnim slučajevima.

Zahtjevi i propusnice se izdaju ISKLJUČIVO PUTEM MAILA [email protected] . Podnositelji čiji zahtjevi budu opravdani dobit će elektronsku propusnicu povratno na e-mail, koju mogu isprintati ili pokazati na mobitelu nadležnim službama ako ih zaustave.

U iznimnim slučajevima propusnice će se izdavati osobno, ISKLJUČIVO uz prethodni dogovor putem telefona, na broj: 044/515-234 od 08:00 do 14:00 sati. Na isti broj telefona možete dobiti i odgovor na sva pitanja.

Broj zahtjeva koje zaprimamo je izrazito velik te vas stoga molimo za strpljenje. Na sve zahtjeve će se odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Molimo Vas da  ne podnosite zahtjeve ukoliko to zaista nije krajnje nužno te da pokušate naći alternativna rješenja gdje god je to moguće.

Za DOLAZAK I ODLAZAK S POSLA I NA POSAO I OBAVLJANJE DJELATNOSTI NA ODREĐENOM PODRUČJU propusnice izdaju poslodavci na propisanom obrascu. Primjerak obrasca možete preuzeti na ovoj stranici pod dokumentima.

Za LIJEČNIČKE PREGLEDE te za propusnice za prijevoz osoba na liječnički pregled ili terapiju, molimo vas obratite se vašem liječniku.

Svi zahtjevi koji nisu nužni za egzistenciju i preživljavanje će biti odbijeni.

Još jednom apeliramo na sve građane da se strogo pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kako bi zaštitili sebe i svoje bližnje. Sve upute i objave Nacionalnog stožera možete pronaći na slijedećem linku: https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/8

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X