Sud odbio jamčevinu za Sauchu, USKOK planira ispitati 7 svjedoka Sud odbio jamčevinu za Sauchu, USKOK planira ispitati 7 svjedoka
ZAGREB – Iako je obrana SDP-ovog Tomislava Sauche ponudila jamčevinu od 1,5 milijuna kuna, istražni sudac je jamčevinu odbio i odredio mu jednomjesečni istražni... Sud odbio jamčevinu za Sauchu, USKOK planira ispitati 7 svjedoka

ZAGREB – Iako je obrana SDP-ovog Tomislava Sauche ponudila jamčevinu od 1,5 milijuna kuna, istražni sudac je jamčevinu odbio i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Njegova odvjetnica Aleksandra Horvat ističe kako bi Saucha mogao izaći iz pritvora puno ranije.

Horvat ističe kako bi USKOK trebao ispitati ukupno sedam svjedoka, nakon čijeg bi ispitivanja Saucha mogao biti pušten iz istražnog pritvora. Ističe kako Sauchi nije lako te da je iznio detaljnu obranu. USKOK tereti Sauchu da je potpisao 117 putnih naloga za koje nije postojala nikakva popratna dokumentacija o službenom putovanju. Sumnjiči ga se da je na taj način došao do 550 tisuća kuna.

Bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović prokomentirao je uhićenje njegovog dojučerašnjeg bliskog suradnika. „Jedna vrlo neugodna situacija za mene. Tomislav je godinama bio moj blizak suradnik, vodio je Ured predsjednika Vlade. Vidjeli smo se svaki dan i ne želim u ovom trenutku vjerovati da je to napravio“, rekao je Milanović.

Kaže kako ga ova priča već opterećuje. „Mi imamo puno neprijatelja, ovaj novac je nestao i za to netko mora odgovarati. SDP je stvorio neprijatelje koji nas žele dotući i sada kada sam ja otišao. SDP stoji na putu mnogima“, kazao je Milanović.

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.