Sv.Nikola obradovao djecu tako što je prvo otjerao krampusa pa podijelio darove (Video) Sv.Nikola obradovao djecu tako što je prvo otjerao krampusa pa podijelio darove (Video)
PETRINJA – Roditelji skupine Kockice Dječjeg vrtića Petrinjčica su zajedno s odgojiteljicama Marinom Preradović Kosak i Šteficom Roksa za svu djecu vrtića pripremili i... Sv.Nikola obradovao djecu tako što je prvo otjerao krampusa pa podijelio darove (Video)

PETRINJA – Roditelji skupine Kockice Dječjeg vrtića Petrinjčica su zajedno s odgojiteljicama Marinom Preradović Kosak i Šteficom Roksa za svu djecu vrtića pripremili i izveli predstavu o Sv.Nikoli. Sudjelovalo je trinaest roditelja koji su se na probama nalazili tri tjedna i uvježbavali predstavu. Više nam je o ovoj aktivnosti, uoči današnje izvedbe u objektu Slap, rekla odgojiteljica Štefica Roksa:

„Ovo nije prvi put da roditelji organiziraju predstavu. Iako smo mi starija skupina, ovo nam je zadnja suradnja s njima i možemo reći da su roditelji i djeca bili presretni. Redovito su dolazili na probu i stvarno su to ozbiljno shvatili. Nemam riječi. Ovim im se putem zahvaljujem na prekrasnoj suradnji. Mislim da nema veće sreće od toga kad vide svoju djecu kako plješću svojim malim ručicama.“

Odgojiteljica Marina nam je približila priču o sv.Nikoli:

„Imamo djevojčicu i dječaka. Dječaj je malo nestašan, djevojčica je dobrica. Tu nam je i krampus i Nikola, pripovjedač koji sve uvodi u bajku. Tu su tata i mama i baka i djeda i to je jedna topla obiteljska priča.“

Za vrijeme predstave bilo je puno dječjeg smijeha, ali i plača kad je na scenu došao krampus. Sve je završilo veselo pjesmom „Sretan Božić svakome.“

Predstava je od ponedjeljka do danas ukupno izvedena pet puta i imala su ju priliku vidjeti sva djeca vrtića zajedno s polaznicima male škole.

Predstavu glazbom prati Zlata Begović, pripovjedač je Tamara Pucović.

Glume:

Sveti Nikola – Alen Matešić

Krampus – Vlado Tumurad

Djevojčica Lana – Ivana Beriša

Dječak Tin – Miroslav Benčak

Mama – Janja Vučković

Tata – Mara Tomić

Djed – Sanja Vrbanac

Baka – Marina Preradović Kosak

Anđeli – Gordana Bekić

                Marijeta Grgurić

                Marija Tonković

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.