Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
lov08082020go

Sve je spremno za proslavu 10. kolovoza, Dan grada Petrinje

PETRINJA – Sve je spremno za proslavu 10. kolovoza, Dan grada Petrinje i zaštitnika našeg grada Svetog Lovre. Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice grada Petrinje je istaknula kako je ovogodišnja proslava pripremljena sukladno trenutno epidemiološkoj situaciji, no unatoč tome, građani su imali priliku uživati u brojnim događanjima od 1. kolovoza. Ujedno najavljuje što nas sve očekuje 10. kolovoza u našem gradu.

„Ono što nas sve očekuje to je sam blagdan Svetog Lovre, Dan grada Petrinje, kada nam je uvijek najsvečanije, najljepše, možda i zbog toga što su nam srca tada najviše otvorena.  U Župnoj crkvi Svetog Lovre će biti sveta misa koju će predvoditi prečasni Mario Migles, inače župnik iz Sesveta, a nekadašnji župnik Svetog Lovre, pa mu se svi zajedno radujemo. Prije toga imat ćemo jedan prigodan program za djecu, „Ljeto za pet uz Šareni svijet“ koji će se održati na travnjaku između Gradske uprave i crkve Svetog Lovre. Naravno to smo pripremili da prostor bude ograđen, da zaštitimo našu djecu, a svakako će moći uživati u ovom zanimljivom programu“, rekla je uvodno Držaj.

U prijepodnevnim satima sve okupljene u Gradskom parku zabavljat će tamburaška skupina Kupska zvona, dok će poslijepodne sve okupljene zabavljati tamburaška skupina Taman. „Uz ovaj prigodni program tu ćemo imati i brojne štandove naših, isključivo domaćih petrinjskih poduzetnika, odnosno OPG-a, proizvođača suvenira, moći ćete pogledati i dio kulturne baštine grada Petrinje i vjerujem da će biti ugodno druženje u skladu s trenutnim mjerama“, zaključila je Držaj.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je istaknuo kako su poduzeli sve mjere uoči proslave Dana grada Petrinje i blagdana našeg zaštitnika Svetog Lovre. „Pa smo uz sve epidemiološke mjere htjeli da budemo na distanci, da nemamo velikih okupljanja. Nismo za to da dođemo svi u park i kada završi misa da završimo svi u dva-tri lokala, nego da dislociramo same obitelji koje zajednički žive, na određene ugostiteljske objekte kojih će biti više u samom parku i da stanu i sjednu na određenu distancu, popiju piće. Zato smo htjeli da poslije same mise, uz jednu ugodnu i primjerenu glazbu, Petrinjke i Petrinjci i svi prijatelji grada Petrinje ostanu u parku, ali da ostanu na određenoj distanci“, rekao je Dumbović, te dodaje kako će to biti sasvim dovoljno. Pozvao je sve da navrate u petrinjski gradski park i da zajedno proslavimo Dan grada Petrinje i blagdan Svetog Lovre, zaštitnika našeg grada.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X