Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Jordan_article

Svjedočanstvo Jordan Crouch: Došla iz S.A.D.-a odraditi pripravništvo u Udruzi IKS iz Petrinje

PETRINJA – U Udruzi IKS pripravništvo odrađuje Jordan Crouch, studentica Sveučilišta iz Indiane u S.A.D.-u. Ovo je rezultat nagrade koju je udruga IKS primila o čemu smo pisali. Jordan je  prva pripravnica IKS-a u Petrinji. Ona će u Petrinji boraviti četiri mjeseca tijekom svog pripravništva. Nakon što je došla Jordan je napisala svoje dojmove koje vam prenosimo:

„Bok! Zovem se Jordan Crouch i dolazim iz Fort Waynea u Indiani (oko 3 sata istočno od Chicaga, Illinois; 2 sata sjeverno od Indianapolisa u Indiani). Trenutno završavam magisterij socijalnog rada na fakultetu IUPUI (Indiana University Purdue University Indianapolis). Posljednji semestar studija odlučila sam provesti u Petrinji kao pripravnica Udruge IKS. Jako sam uzbuđena što sam dobila priliku biti tu i upoznati grad i ljude.

Provela sam 6 godina kao zaposlenica organizacije za psihičko zdravlje u zajednici u Indiani gdje sam vodila programiranje za prevenciju. Radili smo s obiteljima i pojedincima iz cijeloga svijeta koji žive u Fort Wayne-u. Naše programiranje pružalo je zajednici podršku i obrazovanje. Kod kuće sam volontirala s različitim skupinama, kao što je Multikulturalno vijeće i sudjelovala sam u osnivanju Mreže borbe protiv trgovine ljudima za područje Sjevero-istočne Indiane. Multikulturalno vijeće je resurs za spajanje i obrazovanje, a Mreža protiv trgovine ljudima pruža obrazovanje i umrežavanje resursa kako bi se borili protiv trgovine ljudima. Također sam pomagala kao koordinator događaja – lokalnog filmskog festivala “Hobnobben”. Nakon rada u vlastitoj zajednici, poželjela sam naučiti više o načinima implementacije dobrih praksi s ciljem postizanja pozitivnih promjena u zajednici. Najviše me zanima upoznavanje različitih kultura i kako socijalni rad funkcionira u različitim zajednicama. 2013. godine provela sam neko vrijeme u Nairobiju u Kenyi gdje sam pratila rad socijalnih radnika. To, uz moja prijašnja iskustva iz Amerike naučilo me mnogočemu, ali uvijek postoji prostora za naučiti još više!

Volim biti kreativna, baviti se brdskim biciklizmom i planinarenjem, družiti se s prijateljima i kavu! Imam dvije mačke, zovu se Bianchi i Cinelli. Fascinira me dizajn interijera i volim provoditi vrijeme aranžirajući prostore. Volim modu i praćenje aktualnih modnih trendova. Još jedan od mojih hobija su kućne biljke, međutim, većinu vremena provodim u pokušaju da ih održim na životu umjesto da im pomažem da rastu i razvijaju se!

Sretna sam što ću imati priliku upoznati ljude i provesti vrijeme u Petrinji. Ovdje sam tek mjesec dana i svi koje sam upoznala su jako ljubazni. Polako pokušavam izgovarati neke fraze, pa vas molim za strpljenje. Iako je vrijeme vrlo slično onome na koje sam navikla, jedva čekam proljeće! Također, volim to što noću uvijek mogu tako jasno vidjeti zvijezde! Kod kuće imamo previše rasvjetnih tijela da bi se zvijezde mogle vidjeti tako jasno!“

 

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X