Svjetski dan mentalnog zdravlja uz zabavne mozgalice Svjetski dan mentalnog zdravlja uz zabavne mozgalice
SISAK – Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja aktivisti Građanske inicijative „Moj grad Sisak“,  u sklopu projekta „MIG III – Međugeneracijska integracija građana“, koji je... Svjetski dan mentalnog zdravlja uz zabavne mozgalice

SISAK – Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja aktivisti Građanske inicijative „Moj grad Sisak“,  u sklopu projekta „MIG III – Međugeneracijska integracija građana“, koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska,  organizirali su susret s raznim mozgalicama za umirovljenike.

Na početku susreta dr. sc. Daša Poredoš Lavor, voditeljica ovog projekta je pročitala sudionicima definiciju zdravlja i mentalnog zdravlja, a potom su sudionici zajedno komentirali ove definicije.  Osobito ih je dojmila definicija mentalnog zdravlja – mentalno zdravlje je stanje općenito dobre emotivne i socijalne prilagodbe u različitim područjima života. Mentalno zdrava osoba je zadovoljna, rado živi i ima osjećaj da uspješno ostvaruje sve svoje potencijale. Većina umirovljenika je potvrdila da su zadovoljni, da i dalje rado žive, a o uspješnom ostvarenju svojih potencijala iznosili su razna iskustva iz svog života.

Potom je uslijedilo rješavanje raznih mozgalica, a bilo ih je ukupno 13 različitih s obzirom na zahtjevnost. Svi umirovljenici s radošću i znatiželjom sudjelovali su u rješavanju zadataka, pri čemu su bili iznimno uspješni. Najstarija sudionica susreta imala je 90 godina i uspješno rješavala sve zadatke. Korištena su i pomagala – naočale i povećalo. Od voditeljice projekta saznajemo i što umirovljenike čeka u nadolazećem razdoblju, a to je odlazak na cjelodnevni izlet u Top-terme Topusko.

Ove projektne aktivnosti dio su projekta „MIG III“ koje su financirane sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj projekta je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Dom za starije i nemoćne osobe Sisak i Kino klub Sisak.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.