Share on facebook
Share on twitter
vukovićtekst

Tijekom ožujka na petrinjskim prometnicama devet prometnih nesreća

PETRINJA – Tijekom mjeseca ožujka ove godine na petrinjskim prometnicama dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, dok se u istom mjesecu lani dogodilo 16 prometnih nesreća, otkrio nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

Na našim prometnicama su se dogodile tri prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima su nastradale tri osobe koje su zadobile lakše tjelesne ozlijede, dok je šest prometnih nesreća bilo sa materijalnom štetom.

„Vidljivo je da se broj prometnih  nesreća u 2020.godini u odnosu na 2019.godinu smanjio za sedam prometnih nesreća, sa ozlijeđenim osobama za jednu nesreću, sa materijalnom štetom za šest prometnih nesreća. Broj smrtno stradalih osoba nije bilo niti u 2020.godini niti u 2019.godini“, dodaje Vuković.

Gledajući prometne nesreće koje su počinili vozači pod utjecajem alkohola, vidljivo je kako su se dogodile dvije prometne nesreće, dok je takvih prometnih nesreća u ožujku lani bilo pet. Ugrožen dan bio je ponedjeljak sa četiri prometne nesreće, dok su najugroženija mjesta bile ulice : Ivana Meštrovića, Duga ulica, raskrižje ulica Ljudevita Gaja i Antuna Kačića Miošića, ulica Antuna Mihanovića, Ksavera Šandora Đalskog, Artura Turkulina, Jelene Babić, Ivice Hrnčevića i Gornje Mokrice.

Ugroženo vrijeme prometnih nesreća bilo je u vremenskom razdoblju od 8 do 10 sati te od 20 do 22 sata kada su se dogodile po dvije prometne nesreće. „Gledajući prometne nesreće po vrstama, najviše ih se dogodilo kao bočni sudar sa pet prometnih nesreća, a gledajući po okolnostima prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo kao vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno okretanje, nepoštivanje prednosti prolaska sa dvije prometne nesreće“, dodaje Vuković.

Ističe kako je Policija tijekom ožujka poduzela 166 represivnih mjera, dok su u istom mjesecu lani poduzeli 243 represivne mjere. Najviše represivnih mjera odnosilo se na brzinu, alkohol, sigurnosni pojas i korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X