Toruk: Prvi let Toruk: Prvi let
Toruk: Prvi let je vizualna eksplozija i prvoklasna produkcijska ekstravaganza. Kanadska cirkuska družina Cirque du Soleil po prvi puta gostuje u Hrvatskoj u zagrebačkoj... Toruk: Prvi let

Toruk: Prvi let je vizualna eksplozija i prvoklasna produkcijska ekstravaganza.
Kanadska cirkuska družina Cirque du Soleil po prvi puta gostuje u Hrvatskoj u zagrebačkoj Areni s predstavom Toruk: Prvi let, inspiriranom filmom “Avatar” Jamesa Camerona.
Cirque du Soleil svjetski je poznata cirkuska skupina koja spaja ples, pjesmu, glumu i akrobatiku u jedinstveni spoj.
Pozornica je spektakularna i zauzima kompletni prostor inače namijenjen za sportska natjecanja, a vizualni efekti i sedamdesetak izvođača pokušat će vas uvući u šareni svijet Pandore.
Baš zbog veličine same pozornice malo je teško pohvatati sve što se događa na samoj, te sam mišljenja da bi vjerojatno predstava bila još bolja u nekoj manjoj dvorani.
Radnja same predstave dešava se 3000 godina prije filma “Avatar” i govori o potrazi za letećim stvorenjem Torukom  koje po proročanstvu treba spasiti drvo duša.

Kroz cijelu predstavu koja je podijeljena u dvije jednosatne cjeline po prvi puta Cirque du Soleil ima naratora koji objašnjava scene i priču. Naracija je na engleskom jeziku, a organizator je omogućio prijevod na velikim ekranima iako je bilo malo teško pratiti na trenutke i prijevod i predstavu.
Jesam li spomenuo da je ovo produkcijski na jako visokoj razini (jesam) i opet ću je l’ je tehnički i vizualno stvarno spektakularno, ali ipak malo odudara od tradicionalnih predstava koje trupa inače izvodi.
Po mom mišljenju premalo je akrobacijskih elemenata (klasični cirkus) dok većinom prevladava ples i vizualizacija.

Još uvijek možete predstavu pogledati u Zagrebu danas, u subotu 8.12. i sutra, u nedjelju 9.12.2018.

Komentari

Miroslav Sačer Webmaster

Tonski realizator programa Petrinjskog radija i osoba zadužena za održavanje našeg news portala. Upravo za izgled naših prijašnjih web stranica, kao i za izradu naših radijskih jinglova, osvaja nagrade Hrvatske udruge radija i novina, što je samo potvrda kvalitete njegova rada.