Traži se pomoć za devetogodišnjeg teško bolesnog Davida iz Lekenika Traži se pomoć za devetogodišnjeg teško bolesnog Davida iz Lekenika
LEKENIK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ udruga je koja se bavi humanitarnim radom – prikupljanjem i pružanjem humanitarne pomoći. Tijekom srpnja ove godine... Traži se pomoć za devetogodišnjeg teško bolesnog Davida iz Lekenika

LEKENIK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ udruga je koja se bavi humanitarnim radom – prikupljanjem i pružanjem humanitarne pomoći.

Tijekom srpnja ove godine dobili su poziv za pomoć obitelji Ramljak iz Lekenika kada je gospođa Natalija došla u ured Građanske inicijative u Rimsku ulicu, te joj je tom prigodom  predana humanitarna pomoć u hrani i posteljini – u skladu s trenutnim mogućnostima ove nevladine humanitarne udruge. Sada u kolovozu članice Građanske inicijative Jadranka Demonja i Daša Poredoš Lavor posjetile su obitelj u Lekeniku i uvjerile su u opravdanost potrebe za pomoći.

Kako saznajemo od dr. sc. Daše Poredoš Lavor – gospođa Natalija Ramljak samohrana je majka devetogodišnjeg Davida koji boluje od maligne bolesti s posljedičnim višestrukim oštećenjima, onesposobljen je u svim životnim funkcijama i u svim životnim segmentima ovisi o pomoći majke. Majka i sin žive skromno, ali oskudijevaju u mnogočemu. U kući u kojoj žive nema pitke vode. Dok su živjeli na području Grada Zagreba pomoć i podršku dobivali su od udruga „Krugovi“, „Ljubav na djelu“ i drugih, a sada kako su na području Sisačko-moslavačke županije navode kako podršku i razumijevanje dobivaju od Općine Lekenik i načelnika Ivice Perović. No, pomoć je potrebna i iz drugih izvora.

ramljak2

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ nastavit će pomagati ovoj obitelji, a u dogovoru s gospođom Natalijom upućuje se poziv medijima u lokalnoj zajednici kojim se pozivaju zainteresirani poslovni subjekti i pojedinci da se izravno jave ovoj obitelji, te pomognu na način i u količini kako mogu. Za sviše informacija svi zainteresirani mogu se obratiti izravno majci teško bolesnog devetogodišnjaka gospođi Nataliji na mobitel 095 542 15 13. Samo ništa je malo – sve ostalo dobro je došlo.

Humanitarni rad u zajednici koji provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ za 2017. godinu sufinanciranja je putem projekta „Podrška humanitarnom radu u zajednici“ s 5000 kuna sredstvima Sisačko-moslavačke županije.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.