Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zlatkoiskric2020tekst

„Tražimo od odgovornih da što žurnije sankcioniraju i zakonski kazne ovakve i slične neistine….“

PETRINJA – Nakon što je saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u Hrvatskom saboru, prilikom rasprave o Sveučilištu obrane i nacionalne sigurnosti, koje se planira osnovati i koje će nositi ime prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana upitala: „Je li prikladno ime novog sveučilišta dr.Franjo Tuđman, obzirom na to da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu?“, i time izazvala niz reakcija, Priopćenjem je reagirala i Udruga ratnih veterana – Veterana Domovinskog rata Grada Petrinje. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Poštovani!

Do kada će hrvatski branitelji i njihove obitelji, kao i oni koji vole Hrvatsku slušati i trpjeti „pljuvačinu“ po svemu što je hrvatsko od grupa i pojedinaca.

Ne znamo kako nazvati saborsku zastupnicu Katarinu Peović, koja na ovaj način vrijeđa našeg prvog predsjednika i utemeljitelja moderne hrvatske države dr. Franju Tuđmana i danas, 24.9.2020. proziva ga u Saboru za ratnog zločinca, a samim time Domovinski rat koji je bio obrambeni i pravedan, te priznat kao takav u cijeloj međunarodnoj zajednici, svrstava u tu najtežu i najružniju kategoriju.

Za nagradu uživa u svim privilegijama kojoj joj pruža zakon države koju mrzi i ne voli.

Poštivajući slobodu govora svakog stanovnika ove kugle zemaljske, ne možemo i ne smijemo tolerirati ovakvu vrstu borbe protiv Republike Hrvatske koja je natopljena krvlju naših vitezova i nedužnih civila, za čiju smo se cjelovitost borili duge godine u progonstvu, strahu za najbliže čekajući dan povratka u svoje domove. Temeljem navedenog tražimo od odgovornih da što žurnije sankcioniraju i zakonski kazne ovakve i slične neistine koje su vezane za Republiku Hrvatsku i njeno krvavo stvaranje, da borba protiv petokolonaša i njima sličnih bude što intenzivnija i stalna, a za navedene bude nulta stopa tolerancije.

Kao branitelji, obećavamo ako se ne poduzmu traženi koraci, u stanju smo zakonski tužiti sve takve osobe ili grupe, čuvajući cjelovitost i suverenost najljepše države na svijetu, a samim tim i istinu o Domovinskom ratu“, stoji u priopćenju Udruge ratnih veterana – Veterana Domovinskog rata Grada Petrinje kojeg potpisuje njihov predsjednik Zlatko Iskrić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI