Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
bolnicasisak2020

Trenutno 12 pacijenata s laboratorijski dokazanom bolesti u SMŽ, bilo je 36 kršenja samoizolacije

SISAK – Iz Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije poslali su izvješće u kojem stoji:

„Na današnji dan ukupno je 12 pacijenata sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID19. Jedan pacijent je ozdravio od ove bolesti, ima dva uzastopna negativna nalaza u propisanom razmaku, te je otpušten kući iz Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku. Izvršen je nadzor nad pranjem ulica nogostupa i trgova i dezinfekcijom potrebnih površina na području gradova Petrinje i Siska, što je ne samo važan doprinos višem nivou komunalne higijene, već i važna protuepidemijska zaštitna mjera.

Do sad je bilo 36 kršenja zdravstvenog nadzora tipa samoizolacija u kući. Sisak-10, Hrvatska Kostajnica-6, Novska-5, Gvozd-5, Kutina-3, Dvor-2, Petrinja-2, Sunja-2, Glina-1. Najveći broj kršenja mjera samoizolacije je u Sisku, što je podudarno s najvećim brojem oboljelih u tom gradu. I dalje se apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode.

Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija ) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.“-stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X