Tri boda „zelenih“ u Zelini za konačno deseto mjesto Tri boda „zelenih“ u Zelini za konačno deseto mjesto
SV. IVAN ZELINA – Nogometaši petrinjske Mladosti u posljednjem, 30. kolu Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb, gostovali su kod momčadi Zeline od koje... Tri boda „zelenih“ u Zelini za konačno deseto mjesto

SV. IVAN ZELINA – Nogometaši petrinjske Mladosti u posljednjem, 30. kolu Četvrte nogometne lige – Središte Zagreb, gostovali su kod momčadi Zeline od koje su bili bolji 2:1.

Već na samom početku Petrinjci su se postavili hrabro i odlučno, bez obzira na rejting domaćina kao trećeplasirane momčadi, i u 4. minuti Špišić je nagovijestio njihovo dobro izdanje kada je u domaćem kaznenom prostoru bez problema pretrčao Mačkovića, ali bio je za malo neprecizan pogodivši „malu mrežicu“ s vanjske strane. U 14. minuti Špišić je ponovo bio u izglednoj prigodi kada je najprije izveo slobodni udarac na sredini domaćeg dijela igrališta odigravši dupli pas sa Živčićem, a onda je ulaskom u kazneni prostor s desne strane gađao suprotni kut, ali lopta je prohujala tik uz vratnicu. Brzom akcijom, sličnom situacijom i istim učinkom uzvratili su i domaći preko Ovčara samo minutu kasnije, a ona su Petrinjci ipak poentirali, naime ovaj puta Jandrić je na lijevoj strani pretrčao Mačkovića i ubacio loptu na domaći „peterac“ odakle ju je Krmoptić skrenuo u mrežu. Nakon toga domaći su pokušali učiniti nešto više pa je tako Ovčar u 27. minuti bio u sličnoj situaciji kao i ranije, međutim lopta je i ovaj puta prošla tik uz okvir vrata, dok je isti igrač u 35. minuti bio odličan asistent, s desne strane, u sredinu kaznenog prostora do usamljenog Saeza koji se pošteno obrukao promašivši praznu mrežu, a dvije minute kasnije bio je i u prilici nakon nekoliko odbijanaca unutar 16-erca što je na kraju rezultiralo još jednim udarcem izvan okvira. U 40. minuti domaći su bili najbliži pogotku u akciji po desnoj strani kada je Gomerčić ubacio loptu na dva metra, na prvu vratnicu, odakle ju je Ovčar skrenuo glavom, ali u istom kutu našao se i vratar Kovačević te je na crti efektno ukrotio loptu. Ipak, u 42. minuti, domaći su poentirali kada je Posavec, s desne strane, ubacio dugu loptu na rub kaznenog prostora do Saeza koji je precizno pogodio sami donji lijevi kut vratara Kovačevića.

Drugi dio bio je nešto „siromašniji“ što se tiče dobrih prigoda, ali u 63. minuti, nakon ubačaja Posaveca s desne strane, Ovčar se ponovo našao pred gostujućim vratima, te je i ovaj puta lopta završila izvan okvira. Dobrom prigodom uzvratili su i Petrinjci u 67. minuti kada je Gršić okončao akciju na rubu 16-erca poslavši loptu iznad vrata. U 72.minuti domaći su mogli doći i do prednosti kada je Hrupec ubacio (pre)oštru loptu, s lijeve strane, pred vrata Petrinjaca koja se jednostavno odbila od Saeza u ruke vratara Kovačevića, a onda su „zeleni“ bili puno konkretniji u 83. minuti u brzoj akciji u kojoj je Matić ubacio loptu, s desne strane, na domaći „peterac“ odakle je Jandrić bez problema matirao domaćeg vratara Jurić-Barea.

Ostali rezultati 30. kola su:

SLUNJ – SAVA STRMEC 0:2

POLET – STUPNIK 2:1

PONIKVE – GRADIĆI 8:1

SAVSKI MAROF – GAJ MAČE 2:1

KARLOVAC 1919 – MLADOST (Z) 2:0

SAMOBOR – JARUN 0:4

DINAMO – CROATIA 2:0

                                                               Konačni poredak je:

 

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.