Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
naslovna dp

Tri ogranka Domovinskog pokreta osnovana u Sisačko-moslavačkoj županiji

PETRINJA – Domovinski pokret Miroslava Škore je krenuo s osnivanjem ogranaka u cijeloj Hrvatskoj. Tako je ovog vikenda osnovano čak 16 ogranaka širom Hrvatske, a do sada ukupno njih 25. Među tih 25 ogranaka su i tri iz Sisačko-moslavačke županije koja je među prvima krenula u organizaciju ogranaka DP-a.

U subotu, 19. rujna 2020. godine u Hrvatskom domu u Petrinji osnovan je ogranak Domovinskog pokreta Miroslava Škore za Grad Petrinju. Na Osnivačkoj skupštini predsjednik ogranka je postao mr. sc. Petar Ćosić, prvi dopredsjednik Goran Brebrić, umirovljeni policajac i branitelj, drugi dopredsjednik Martin Žugaj, dipl. teolog, a rizničarka je Vesna Brebrić, magistra ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja. Predsjedništvo je naknadno za tajnika imenovalo Milana Brigljevića, dipl. politologa. U radu Osnivačke skupštine sudjelovao je kao gost dr. Igor Peternel, šef Kabineta potpredsjenika Hrvatskog sabora i predsjednika Domovinskog pokreta dr. Miroslava Škore.

U petak 18. rujna 2020. godine osnovan je ogranak Domovinskog pokreta Miroslava Škore u Kutini. Na osnivačkoj skupštini predsjednik ogranka je postao Damir Markuš, inače sadašnji dogradonačelnik Kutine i ratnik iz Vukovara. Dopredsjednici su Dražen Valjak i Miroslav Cah, a rizničar Zdravko Coha.

U radu Osnivačke skupšine kao gost sudjelovao je Stipo Mlonarić Ćipe, saborski zastupnik DP-a.

U petak 11. rujna 2020. godine osnovan je ogranak Domovinskog pokreta Miroslava škore u Novskoj. Predsjednica ogranka u Novskoj je na osnivačkoj skupštini postala Ivanka Rukavina, novo lice na političkoj pozornici grada Novske. Dopredsjednici su Dubravko Kovačević i Zdenko Horvat, a rizničar Tomislav Rukavina.

Domovinski pokret u SMŽ svakim danom jača i sada u ove tri organizacije broji oko 100 članova, a budući da vlada veliki interes za učlanjivanjem, nastavlja se s organiziranjem u svakom mjestu.  Afirmativno je da DP već sada ima svoje vijećnike u Županijskoj skupštini i Gradskom vijeću Petrinje te dogradonačelnika Kutine.

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI