Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijastopnaslov

Tri prometne nesreće i 11 ozlijeđenih, vozio kamion sa 2,97 promila

SISAK – Između naselja Ljeva Luka i Lijevi Dubrovčak dogodila se prometna nesreća. Nesreću je izazvao 57-godišnjak iz Siska koji je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija. On je uslijed neprilagođene brzine, dolaskom do zavoja, izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal. Ozlijeđeni 57-godišnji vozač i trojica putnika su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u sisačku Opću bolnicu dr.Ivo Pedišić, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U Sunji se također dogodila prometna nesreća koju je izazvala 20-godišnjakinja koja je pod utjecajem alkohola od 0,52 promila upravljala vozilom sisačkih registracija. Ona je uslijed ne držanja potrebnog razmaka udarila svojim prednjim djelom vozila u vozilo koje se kretalo ispred nje. Vozačica i troje putnika iz vozila zadobili su lakše tjelesne ozljede. Zbog ove prometne nesreće izdan joj je obavezni prekršajni nalog.

U mjestu Sela također se dogodila prometna nesreća. Nesreću je izazvao 20-godišnjak iz Babine Grede koji je upravljao osobnim vozilom županjskih registracija, dok su u vozilu s njim bila dvojica putnika, 20-godišnjak i 26-godišnjak. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake udario u tri betonska kolna ulaza te se zaustavio u odvodnom kanalu. Zbog zadobivenih ozljeda 26-godišnjak je prevezen u sisačku Opću bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. Protiv vozača Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Policijski službenici su u Sisku zaustavili teretno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 47-godišnjak iz Siska pod utjecajem alkohola od 2,97 promila i za vrijeme kada mu je zbog neobavljenog liječničkog pregleda oduzeta vozačka dozvola. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

U mjestu Jamarica, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 55-godišnjak s područja Novske. Izvršenom provjerom utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola od 1,98 promila. Kako se radilo o ponavljaču prekršaja, uhićen je i sljedećeg dana doveden na prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda koji ga je kaznio kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom u iznosu od 5100 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od dvije godine.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI