Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
potrubizaobrazovanje19go

Trubilo se itekako i u Petrinji, održana akcija „Potrubi za obrazovanje“

PETRINJA – Učitelji i nastavnici od jučer su krenuli u štrajk svaki dan sve do ispunjenja njihovih zahtjeva. Tijekom današnjeg dana diljem Hrvatske održava se akcija „Potrubi za obrazovanje“, a akcija je održana i u Petrinji, preciznije kod Trga hrvatskih branitelja gdje su se okupili prosvjetni djelatnici iz petrinjskih škola.

Županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Sonja Babić je istaknula kako se itekako trubi u Petrinji. „Trubi se u Petrinji. Ovog trenutka su kolege u Zagrebu na svim frekventnim mjestima gdje će prolaziti zastupnici EPP-a. Kretat će se od hotela Sheraton gdje su oni smješteni do Arene. Ovo je prosvjed da nas se napokon čuje, da se čuje naš glas, za bolje obrazovanje, za bolju Hrvatsku, za sve ono što je ovaj narod zaslužio da napokon krene u jednom drugom kolosijeku za boljitak svih nas“, rekla je Babić.

Što se današnjeg štrajka tiče, u Sisačko-moslavačkoj županiji u 37 škola štrajka 83,5 posto prosvjetnih djelatnika. Babić otkriva kako štrajk traje već 28 dana. „Točno, 28.dan je štrajka u cijeloj Hrvatskoj. Što se tiče roditelja, mi svakim danim, svakim satom dobivamo sve veću podršku. Vi znate da je napravljena na društvenim mrežama grupa Podrške roditelja. Iz sata u sat nam se sve više roditelja pridružuje, daju nam podršku, jer su shvatili da ovo nije samo borba za nas, za povećanje koeficijenta, jer sada ovog trenutka više se ne radi o 200 ili 300 kuna povećanje koeficijenta učiteljima, što ćemo mi dobiti na plaćama, nego se radi upravo o tome da naša država krene u jednom drugom smjeru, da svima nama bude bolje, a pogotovo djeci za koju živimo“, rekla je Babić.

Ivana Švragulja, povjerenica Sindikata Preporod je izrazila kako ju veseli ujedinjenost u ovoj cijeloj situaciji. „Ovdje u našoj maloj Petrinji smo se okupili ovdje, bez obzira iz koje smo škole došli, bez obzira kojem sindikatu pripadamo. To je ono što svi želimo. Kao roditelji, kao učitelji, kao sindikalni povjerenik Preporoda sada mogu reći zaista da smo ujedinjeni u tome što želimo, a želimo bolje za našu djecu svakako, a kroz bolje uvjete rada to ćemo i postići. Naravno da je standard izrazito nizak postao, potrošačka košarica je jedno, životni uvjeti su drugo. Mi se svakodnevno susrećemo na terenu kao učitelji sa brojnim poteškoćama. Svake godine sve više i više djece imamo djece koja imaju pravo na besplatnu prehranu što nam isto nešto govori“, rekla je Švragulja koja se zahvalila i svim roditeljima na podršci.

„Naša država i naša Vlada bi trebala gospodariti sa našim novcima kao što i mi gospodarima sa našim kućnim budžetima, skromno, nerasipnički i na pravo mjesto i onda ćemo mi postići ono najbolje“, istaknula je Švragulja te dodaje kako su joj prilikom svakog znaka podrške trubom, prošli trnci. „Kao što vidite, meni su u očima suze. Stvarno sam ponosna“, zaključila je Švragulja. Osim u centru Petrinje, trubilo se i kod Područne škole u Češkom selu gdje su svi sudionici u prometu mogli dati podršku prosvjetnim djelatnicima naših škola.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X