Share on facebook
Share on twitter
češko-n

U Češkom Selu odigrana utakmica u spomen na Daniela Matkovića-Ševu

PETRINJA – Nogometni klub Češko Selo i ove godine, treću za redom, bio je organizator memorijalne utakmice u spomen na svog tragično preminulog igrača Daniela Matkovića – Ševu.

Pod sloganom „VOLJENI NIKADA NE UMIRU DOK ŽIVE ONI KOJI IH VOLE I KOJI IH SE SJEĆAJU“ domaćim nogometašima na suprotnoj strani su bili Danielovi prijatelji, odnosno suigrači s kojima je, u različitom razdoblju, igrao u nekima od klubova na području Sisačko-moslavačke županije.

Utakmica je bila i humanitarnog karaktera uz dragovoljnu novčanu donaciju, a na kraju i rezultat, koji u ovakvim situacijama nikada nije u prvom planu, pravi je prijateljski, bez pobjednika – 2:2.

Mirsad Lugonić, trener NK Češko Selo, kao i igrači, emotivno je proživio ovu utakmicu naglasivši kako će tradicija biti nastavljena i idućih godina, a budući su u tijeku i pripreme za predstojeće prvenstvo pitali smo ga kako ih provode: „Sada smo već ušli u drugu fazu, odradili smo osam treninga i odigrali tri prijateljske utakmice (NAFTAŠ-IVANIĆ (juniori)  3:1, MLADOST (Petrinja) (juniori) 1:1, TŠK (Topolovac) 0:5), a imamo dogovorene još dvije prijateljske utakmice protiv seniora i juniora Metalca iz Capraga. Također, u planu je (23.08.) i utakmica KUP-a NS SMŽ, a ako je ne bude onda ćemo igrati protiv Dinama iz Odre.“

Osvrnuo se i na igrački kadar: „Trenutno nam nitko nije otišao, a došlo nam je novih 6-7 igrača i vjerojatno ćemo ih sve registrirati za prvenstvo jer su pokazali svoju kvalitetu. Bit će ih tako na popisu 28 iz razloga što dosta njih radi i naravno teško je uvijek uskladiti sve obaveze.“

Na kraju je naglasio i kako sada imaju daleko bolje uvjete za rad dobivanjem novih svlačionica i ostalih popratnih sadržaja u odnosu na prijašnje kada se sve odvijalo u kontejnerima.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X