U derbiju Zagreba 92 i Petrinjčice bodovi ostali domaćinu U derbiju Zagreba 92 i Petrinjčice bodovi ostali domaćinu
ZAGREB – Nogometaši Petrinjčice, u 3. kolu 2. HMNL-sjever, gostovali su kod momčadi Zagreb 92 od koje su poraženi 4:3. U ogledu tada dvije... U derbiju Zagreba 92 i Petrinjčice bodovi ostali domaćinu

ZAGREB – Nogometaši Petrinjčice, u 3. kolu 2. HMNL-sjever, gostovali su kod momčadi Zagreb 92 od koje su poraženi 4:3.

U ogledu tada dvije vodeće momčadi Petrinjci su već na početku stekli početnu prednost kada je Papić u 4. minuti poentirao pred domaćim vratima na asistenciju Gorupa, a minutu ranije imao je i odličnu prigodu kada se na deset metara izborio za loptu i iz okreta za nekoliko centimetara promašio okvir vrata. Domaći su uzvratili u 10. minuti kada je Mlinarić sa šest metara pogodio vratnicu, a isti igrač bio je precizan u 12. minuti s iste udaljenosti. U slijedećoj minuti Ramljak je još jednom sa sredine igrališta pogodio okvir vrata, dok je u 15. minuti za domaće Beljan s desne strane gađao suprotni kut, vratar Jelekovac je loptu dotaknuo i skrenuo u vratnicu od koje mu se odbila u ruke.

Na početku drugog dijela, u 21. minuti, ponovo je u prvoj prilici bio Papić kada se našao sam ispred domaćih vrata, ali pogodio je samo vratara Jukića, a odmah na suprotnoj strani, u 22. minuti, Mlinarić je bio precizniji i doveo domaće u prvo vodstvo koje je minutu kasnije mogao anulirati Papić kada je ponovo bio  sam pred Jukićem koji mu je udarac blokirao i izbacio izvan igrališta. U 23. minuti Zagrepčani su „podebljali“ prednost preko Nikića koji je bio precizan iz slobodnog udarca s deset metara, a u 25. minuti isti igrač ponovo je izveo „slobodnjak“, ovaj puta s 15 metara, ali vratar Jelekovac je loptu odbio u vratnicu. Povećanje vodstva ipak je uslijedilo u 27. minuti kada je Mlinarić s lijeve strane na suprotnoj pronašao Ramljaka koji je bio precizan za četvrti pogodak domaćina, a isti igrač mogao je u 28. minuti doći do novog pogotka kada je na sredini igrališta presjekao loptu i pucao nakon par koraka, međutim lopta se od lijeve odbila u desnu vratnicu i ostala u igralištu. U 30. minuti ponovo su poentirali Petrinjci kada je Lovrić s lijeve strane ubacio loptu pred sama vrata gdje je najspretniji bio Jurkić i mreža se zatresla, a u 33. minuti kombinirali su Barišić i Gorup koji je po treći puta poslao vratara Jukića po loptu u mrežu. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, a najbliži tome bio je Nikić u 38. minuti kada je još jednom za domaće naciljao vratnicu.

Obzirom da su isti dan igrali i nogometaši Mladosti, koji također čine okosnicu Petrinjčice, Zagrepčanima su se u dobrom svjetlu predstavili petrinjski „golobradi mladići“ Papić, Raič, Jurkić i Kosić Toljan predvođeni Lovrićem, Barišićem i Gorupom tako da poraz ne treba prihvaćati „tragično“, a novi ogled Petrinjčicu u punom sastavu očekuje u nedjelju, 5. studenoga, od 15 sati, kada će ugostiti momčad Lošinja.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.