U kojoj su fazi radovi na izgradnji Središnjeg paviljona i kada dolazi magnetna rezonanca? U kojoj su fazi radovi na izgradnji Središnjeg paviljona i kada dolazi magnetna rezonanca?
SISAK – Tijekom svog boravka u Topuskom na Sajmu zdravlja, Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice dr.Ivo Pedišić prokomentirao je tijek izgradnje Središnjeg paviljona u... U kojoj su fazi radovi na izgradnji Središnjeg paviljona i kada dolazi magnetna rezonanca?

SISAK – Tijekom svog boravka u Topuskom na Sajmu zdravlja, Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice dr.Ivo Pedišić prokomentirao je tijek izgradnje Središnjeg paviljona u bolnici kao i kada će naša bolnica dobiti magnetnu rezonancu.

„Što se tiče gradnje Središnjeg paviljona, on ide svojim tijekom, uz određeno zakašnjenje od mjesec do dva, upravo zbog vrlo zahtjevnih radova tijekom kopanja građevinske jame, naime bilo je potrebno dodatno učvršćivanje, dodatni broj pilota, dodatno sidrenje. Osim toga, pojavile su se podzemne vode. Zbog toga će građevinski radovi trajati nešto duže. Međutim, sada je već u fazi postavljanje izolacije je već započelo, betoniranje, postavljanje armature i zidova podruma vrlo brzo će krenuti“, rekao je Dujmenović.

Što se tiče magnetne rezonance, ističe kako je završena vrlo kompleksna priprema mjesta gdje će navedeni uređaj biti postavljen. „Postavljen je već Faradayev kavez, njega je postavila tvrtka iz Švicarske. Tako da se nadamo da će radnici koji će postaviti magnetnu rezonancu za 10-tak dana biti u Sisku. Nakon toga slijedi priprema i nadam se da ćemo brzo započeti s pregledima. Ja sam već bio u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje gdje smo već dogovarali da možemo slati račune, tako da se nadam da ćemo vrlo brzo započeti s pregledima s uređajem za magnetnu rezonancu“, kazao je Dujmenović.

Zaposlenici koji će raditi na pregledima sa magnetnom rezonancom otići će na osposobljavanje, a također je već dogovorena i pomoć radiologa iz KBC-a Dubrava. Kako je istaknuo Dujmenović, potrebe za pregledima sa magnetnom rezonancom su velike, stoga je predloženo i da navedeni uređaj radi tijekom cijeloga dana, te ako sve bude bilo u redu, na pregled će dnevno moći i do 20 pacijenata.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.