U „Komunalcu“ obavljena smotra vozila za zimsku službu U „Komunalcu“ obavljena smotra vozila za zimsku službu
PETRINJA – U petrinjskom Poduzeću „Komunalac“ obavljena je smotra vozila koja će biti korištena u radovima zimske službe na području Grada Petrinje. „Dežurstvo je... U „Komunalcu“ obavljena smotra vozila za zimsku službu

PETRINJA – U petrinjskom Poduzeću „Komunalac“ obavljena je smotra vozila koja će biti korištena u radovima zimske službe na području Grada Petrinje.

„Dežurstvo je organiziramo 24 sata u mjestu pripravnosti, a to je prostor bivše Stolarije u Srnakovoj ulici. Kreće se prema prioritetima, kao i svake godine, znači imamo prvi, drugi i treći prioritet. Ti prioriteti imaju svoju dinamiku, a prvi prioritet se izvodi do sedam sati nakon prestanka padalina, što znači kako nakon toga ne bi smjelo biti ugaženog snijega i leda, drugi prioritet je 20 sati nakon prestanka padalina, treći prioritet je nakon 48 sati, dok su četvrti prioritet putovi do lovačkih domova ili do Planinarskog doma na Hrastovičkoj gori koje čistimo prema potrebi zavisno o količini snijega i svega ostalog.“ – kazao je Zdravko Milaković, poslovođa zimske službe.

Dodao je kako će i ove godine, s deset raznih vozila, čistiti 226,8 km nerazvrstanih cesta, od toga 78 km u samom gradu, 15 km u Mošćenici i 132 km u ostalim naseljima na području Grada Petrinje, te 5 km nogostupa, ali i nekih po potrebi koji nisu u planu ako se radio o nekim manifestacijama, dok daju i usluge čišćenja prostora za vanjske suradnike, odnosno oko pojedinih firmi i trgovačkih centara u gradu.

Tehnički pregled vozila obavili su djelatnici Policijske postaje Petrinja, a u ime Grada Petrinje na smotri je bio zamjenik gradonačelnika Branimir Bešlić, koji je kazao kako razdoblje zimske službe traje od 15. studenoga ove do 1. travnja iduće godine, te je naglasio: „Grad Petrinja mora osigurati čišćenje više od 200 kilometara cesta, to je veoma zahtjevan posao, ali sam izuzetno zadovoljan zato što vidim da se firma „Komunalac“ ekipirala u tom smislu i da će uglavnom oni, dakle „Komunalčevi“ strojevi i ralice Poduzeća „Privreda“, koje su također u vlasništvu Grada, odraditi najveći dio posla. Moram spomenuti da „Komunalac“ ima ugovore s četiri kooperanta, ali njih ćemo uključiti samo u slučaju da dođe do obilnih padalina i da ove ekipe ne mogu na vrijeme i s voljom odraditi posao.“

Zamolio je i građane za razumijevanje jer je poznato u kakvom su sada stanju ceste zbog izvođenja radova u sklopu projekta Aglomeracije, te će se pokušati u suradnji s izvođačima radova sve to dovesti do neke razine koja će biti najmanje štetna za građane. Unaprijed se ispričao i ako bude nekakvih nepredviđenih situacija, te da se građani slobodno mogu javiti njemu ili voditelju zimske službe.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.