U Kutini i Petrinji pronađena neeksplodirana ubojita sredstva U Kutini i Petrinji pronađena neeksplodirana ubojita sredstva
Policiji su jučer, 12. veljače, prijavljena dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. U šumi zvanoj Bukova Greda u Kutini djelatnici šumarije su pronašli neaktiviranu raketu... U Kutini i Petrinji pronađena neeksplodirana ubojita sredstva

Policiji su jučer, 12. veljače, prijavljena dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

U šumi zvanoj Bukova Greda u Kutini djelatnici šumarije su pronašli neaktiviranu raketu ručnog raketnog bacača M-80 tzv. zolju. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je zolju na mjestu pronalaska aktivirao i kontroliranom eksplozijom uništio.

U Petrinji je građanin u polju pronašao granatu za ručni bacač M-57, koju je radi uništenja preuzeo također policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Iz PU sisačko-moslavačke podsjećaju:

Još je uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.