U listopadu bez posla 9645 osoba na razini cijele županije U listopadu bez posla 9645 osoba na razini cijele županije
SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem listopada ove godine u Sisačko-moslavačkoj županiji registrirano je 9645 nezaposlenih... U listopadu bez posla 9645 osoba na razini cijele županije

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem listopada ove godine u Sisačko-moslavačkoj županiji registrirano je 9645 nezaposlenih osoba. Na mjesečnoj razini nezaposlenost je porasla za 1,3 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 21,8 posto. Najviše nezaposlenih je u dobnoj skupini iznad 55 godina, a prema razini obrazovanja, osobe srednjoškolske razine čine većinu u strukturi nezaposlenih.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji najveći broj ih je u Sisku gdje posao traži 2848 osoba, u Petrinji posao traži 1223 osobe, a u Kutini 963 osobe. Najmanju nezaposlenost ima Majur gdje su bez posla tek 53 osobe. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u gotovo svim gradovima i općinama, a najveće smanjenje zabilježeno je u Majuru, Petrinji (29,6 posto) i Kutini.

Tijekom listopada ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljene su 1123 osobe, a najviše osoba je došlo iz sektora djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane. Iz evidencije nezaposlenih tijekom listopada izašlo je 1000 osoba, a posao su najčešće pronašli u sektoru prerađivačke industrije.

Gledano po ispostavama, tijekom listopada ove godine u zapošljavanju na osnovi radnog odnosa predvodila je ispostava Sisak gdje je zaposleno 206 osoba, dok je u ispostavi Petrinja evidentirano zapošljavanje 105 osoba.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.