U Nebojanu provaljeno u dvije vikendice, zbog pokušaja iznude podnesene kaznene prijave U Nebojanu provaljeno u dvije vikendice, zbog pokušaja iznude podnesene kaznene prijave
NEBOJAN/SISAK – Tijekom proteklog vikenda nepoznati počinitelj je u Nebojanu provalio u vikendicu 65-godišnje vlasnice te ukrao televizor, produžni kabel i sjekiru, počinivši štetu... U Nebojanu provaljeno u dvije vikendice, zbog pokušaja iznude podnesene kaznene prijave

NEBOJAN/SISAK – Tijekom proteklog vikenda nepoznati počinitelj je u Nebojanu provalio u vikendicu 65-godišnje vlasnice te ukrao televizor, produžni kabel i sjekiru, počinivši štetu od oko 1500 kuna. Od vlasnice je zaprimljena kaznena prijava, a za provalnikom se traga. Nepoznati počinitelj je također u razdoblju od 22.rujna do 8.listopada provalio u vikendicu 36-godišnje vlasnice, u kojoj je ispreturao stvari te se udaljio ništa ne ukravši.

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je tijekom proteklog vikenda, od 6. do 8. listopada u Aleji narodnih heroja u Sisku provalio u obrazovnu ustanovu, u unutrašnjosti koje je nasilno ušao u nekoliko prostorija i ured, iz kojeg je ukrao mobilni uređaj. Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku će zbog ove teške krađe provaljivanjem biti podnesena kaznena prijava po nepoznatom počinitelju.

Policiji je prijavljena krađa bicikla, kojeg je nepoznati počinitelj u četvrtak, 4. listopada u večernjim satima, zaključanog ukrao u Ulici Brezovačkog odreda u Sisku. Od 42-godišnjeg vlasnika, koji štetu procjenjuje na oko 2000 kuna, zaprimljena je kaznena prijava, a za kradljivcem se traga.

U petak, 5. listopada, nepoznati počinitelj je u Miškinoj ulici u Sisku provalio u kuću 55-godišnjeg vlasnika te ispreturao stvari i ukrao nakit i novac, počinivši štetu od nekoliko tisuća kuna.

Zabilježen je i pokušaj provale u obiteljsku kuću i to u četvrtak, 4. listopada oko 23 sata, kada je 35-godišnji muškarac u Sunji pokušao provaliti u obiteljsku kuću 38-godišnje vlasnice. Zbog teške krađe u pokušaju isti će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Zbog iznude u pokušaju, počinjene na štetu 31-godišnjaka, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 42 i 48 godina. Njih se sumnjiči da su na kutinskom području od kraja srpnja do polovice kolovoza ove godine, putem prijetećih i uznemirujućih telefonskih poziva i poruka od oštećenog potraživali isplatu nepostojećeg duga od 11.000 kuna. Nakon dovršenog istraživanja obojica su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.