U Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića obilježen Međunarodni dan volontera U Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića obilježen Međunarodni dan volontera
PETRINJA – Međunarodni dan volontera obilježen je u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića. Tom prigodom je održana prezentacija o aktivnostima koje su poduzeli školski volonteri... U Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića obilježen Međunarodni dan volontera

PETRINJA – Međunarodni dan volontera obilježen je u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića. Tom prigodom je održana prezentacija o aktivnostima koje su poduzeli školski volonteri od kojih je većina uključena u projekt Školontiranje kojeg u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama  provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Pedagoginja Ivana Mašić nam je rekla kako je trenutno 26 učenika uključeno u aktivnosti. U školi su se i prije uključivanja u ovaj projekt bavili volonterstvom, a ovo je bila prilika podići to na jednu višu razinu:

„Učenici se rado odazivaju. Posebno me veseli da tu nema problema. Djeca različitih dobi, materijalnog statusa, obrazovnih i kognitivnih mogućnosti sudjeluju na tim aktivnostima i rado se odazivaju. Čak i oni koji se nigdje ne uklapaju, veseli me što sam ih vidjela, voljeli su dolaziti i uključivati se u volonterske aktivnosti gdje su naši učitelji dobili drugačiju sliku o njima i to je ono što me posebno veseli.“

U volonterski klub škole je uključena Katarina Širić iz 7a razreda:

„Volontiranje je dobrovoljno i besplatno pomaganje drugima kojima je ta pomoć potrebna. Volontiram jer volim pomagati i i to me čini ispunjenom i sretnom.“, rekla Katarina.

Projekt ima za cilj povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, kroz obrazovanje i odgoj za volontiranje u školskim ustanovama i organizacijama civilnoga društva u Vukovarsko-srijemskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

 Projekt Školontiranje traje dvije godine, a završit će 31.svibnja 2019.godine, ukupne je vrijednosti 1.134.356,84 kn. Iznos koji je sufinancirala Europska unija iznosi 911,652,93 kn.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.