U petak, 12. srpnja, mirni prosvjed Inicijative branitelja ispred petrinjske gradske uprave U petak, 12. srpnja, mirni prosvjed Inicijative branitelja ispred petrinjske gradske uprave
PETRINJA – Uoči 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje, koja je najavljena za petak, 12. srpnja, u 16 sati, Priopćenjem za javnost obratili su... U petak, 12. srpnja, mirni prosvjed Inicijative branitelja ispred petrinjske gradske uprave

PETRINJA – Uoči 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Petrinje, koja je najavljena za petak, 12. srpnja, u 16 sati, Priopćenjem za javnost obratili su se članovi Inicijative branitelja Grada Petrinje u kojem najavljuju i pozivaju na mirni prosvjed, od 15.30 sati, ispred gradske uprave, a u Priopćenju se navodi:

—————————————————————————————————————————————————————————–

                                                                                                Priopćenje za medije

                                                                                   INICIJATIVE BRANITELJA GRADA PETRINJE

                                                                                                                                                                                                                            Petrinja, 10. srpnja 2019.

Poštovani mediji,

Kako smo i najavili u zadnjem obraćanju medijima, Inicijativa branitelja Grada Petrinje nastavlja  svojim radom po drugim temama koje su u interesu građana Grada Petrinje i Republike Hrvatske. Stoga vas izvještavamo da Inicijativa branitelja Grada Petrinje poziva sve žitelje Banovine od 1 do 101 godine da nam se pridružite u petak, 12. srpnja 2019. u 15.30 sati, ispred gradske uprave u Petrinji, Gundulićeva 2, na mirni prosvjed.

Koristimo priliku da pozovemo članove svih političkih opcija, političke stranke, neovisne dionike u političkom društvu, udruge civilnog društva, udruge proistekle iz Domovinskog rata, sve ljude dobre volje kojima je dosta „mazanja očiju i lošeg“ upravljanja našim Gradom.

Želimo ukazati na uporno netransparentno poslovanje gradske uprave, na „pogubno“ izvođenje radova na projektu Aglomeracije i svim drugim projektima. Prije par mjeseci GV je izglasalo zaduženje Privrede od 8 mil. kn, a u petak se želi izglasati nova zaduženja Grada od oko 30 mil. kn plus 7.7 mil. kn rebalansom povećanje Proračuna Grada Petrinje.

Građani imaju strpljenja, ali nisu niti slijepi, a ponajmanje glupi da ne vide kako se radovi izvode, koliko se puta kopaju iste dionice, koliko su ti radovi nekvalitetni, koliko pucaju cijevi i curi voda na sve strane. Sve što se počelo u ovom gradu raditi ničemu nema kraja i ništa nije napravljeno sukladno struci (Aglomeracija, Poduzetnička zona, Vidikovac itd)… „Penali“ su već počeli dolaziti na naplatu, a nitko ne odgovara za nezakonite i nestručne radnje… Odgovornost nitko ne preuzima, a mi građani plaćamo… Do kada tako, dok se zadnji ne iseli i ugasi svjetlo… Sada se žele zadužiti za nove navodne projekte, a pojedince koji su protiv takvog načina zaduživanja proglasiti onima koji ne žele razvoj Grada i koji su protiv projekata. To nije istina jer Grad nema strategiju ni za što pa tako ni zaduženja, plan i tijek otplate. Nisu dostavili nikakve materijale gradskim vijećnicima iz kojh bi se vidjelo koji projekti, koliki su troškovi, plan izvođenja radova, plan otplate itd. Zašto je poček dvije godine ili tri??? Kada gradonačelniku istekne mandat koga briga tko će plaćati? Kada će i na koji način biti isplaćeni novci iz Intervencijskog plana za te projekte? Nema nikakvih podataka, a znaju objaviti članak da smo dobili 5 iz transparentnosti Proračuna. Koje transparentnosti kada ni gradskim vijećnicima ne daju podatke, a građanima pogotovo.

Puno je laži i prodaje interesa građana, zato vas molimo da izađemo zajedno i kažemo DOSTA ovakvom upravljanju Gradom. Gradonačelnik sada ima većinu u GV i ovo će se izglasati ako mi ne kažemo dosta.

Molimo vas medije da najavite naš prosvjed, te da isti popratite jer vi ste naša produžena ruka u bolje sutra. Zadnji puta ste nam pomogli da zajedno zaustavimo izgradnju azilantskog centra u Maloj Gorici, sada vas trebamo da zaustavimo samovolju pojedinaca, da zaustavimo nesavjesno upravljanje Gradom i projektima. Sve informacije i dokumentaciju moći ćete dobiti na prosvjedu.

Unaprijed se zahvaljujemo!

U ime Inicijative branitelja Grada Petrinje:

Ivo Vranić                                            Predrag Crepar

Luca Gašpar Šako                                Mato Jelić

Tihomir Šalić                                        Pepo Mlađenović

Željko Bjelac                                        Ivica Domitrović

Darko Hrnčević                                    Ivica Skrbin

Ivica Hajdenjak

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.