U Petrinji izveden scenski prikaz Pasija U Petrinji izveden scenski prikaz Pasija
PETRINJA – U Petrinji je u gradskom parku ispred crkve sv.Lovre izveden scenski prikaz Pasija u izvedbi članova Marijine legije iz Petrinje. Tekst za... U Petrinji izveden scenski prikaz Pasija

PETRINJA – U Petrinji je u gradskom parku ispred crkve sv.Lovre izveden scenski prikaz Pasija u izvedbi članova Marijine legije iz Petrinje. Tekst za Pasiju je napisao vjeroučitelj Vlado Sučec, a ove godine prikaz nosi naziv „Primjer sam vam dao…“ U ovogodišnjem prikazu Isusove muke, smrti i uskrsnuća naglasak je stavljen na Isusove kušnje u pustinji. Prikazane su sve tri kušnje koje Isus pobjeđuje i daje nam primjer kako da ih mi pobijedimo u svom životu.

Isusa ove godine uprizoruje Bruno Marjanović, a Mariju njegova mama Štefica Marjanović. Nakon prizora prigodno se obratio kapelan Hrvoje Zovko. Kada netko napravi korak više za nas onda nam ti trenuci puno znače:

„Večeras bih htio reći da je najveću ljubav za tebe učinio Gospodin na križu, gdje je učinio nešto neočekivano, napravio korak više, napravio nešto što nije trebao, ali smo ti i ja trebali. To je najveća ljubav ikad ispričana. Zajednica Marijine legije je učinila večeras nešto što nije trebala. Učinili su korak više. Takve stvari naše živote čine lijepima. Sada je na tebi i meni da jedni za druge činimo korak više kao što je naš Gospodin učinio. Primjer nam je dao da i mi činimo tako.“

Tekst za Pasiju je napisao vjeroučitelj Vlado Sučec, a ove godine prikaz nosi naziv „Primjer sam vam dao…“ U ovogodišnjem prikazu Isusove muke, smrti i uskrsnuća naglasak je stavljen na Isusove kušnje u pustinji.

Publika je nakon prikaza bila puna dojmova:

„Super, priprema je dobra, ugodna atmosfera, Petrinja je najbolji grad.“

„Sve je bilo super, odlično, kako treba.“

„Ja i žena smo drugi puta ovdje. Odlično je prošle godine i sada. Ove godine je još ljepše.“, samo su neki od dojmova.

Pasija je ove godine izvedena 7.travnja u Općini Dubrava te će također, scenski prikaz biti ove godine izveden i na Veliki petak u Dugom Selu na poziv tamošnjih braniteljskih udruga koje ovo gostovanje organiziraju zajedno s Gradom Dugo Selo.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.