U ponedjeljak počinje Mjesec hrvatske knjige U ponedjeljak počinje Mjesec hrvatske knjige
PETRINJA – U ponedjeljak u Gradskoj knjižnici i čitaonici kao i diljem Hrvatske počinje manifestacija Mjesec hrvatske knjige. Kao i svake godine osmišljen je... U ponedjeljak počinje Mjesec hrvatske knjige

PETRINJA – U ponedjeljak u Gradskoj knjižnici i čitaonici kao i diljem Hrvatske počinje manifestacija Mjesec hrvatske knjige. Kao i svake godine osmišljen je bogat program uz izložbe, putopisna predavanja, predstavljanja zbirki pjesama, predstave za djecu. Ravnatelj Gradske knjižnice Ante Mrgan je najavio ovogodišnji program:

„Kao i svake godine obilježavamo ovaj mjesec. Tema ove godine je baština. Vjerojatno su građani već vidjeli plakate u gradu na kojima je glagoljskim slovima ispisano: Baš-baština. Što se tiče petrinjske knjižnice ona tradicionalno započinje s besplatnim upisom vraćanjem knjiga bez zakasnine. Od ostalih programa imat ćemo različita predavanja od putopisnih predavanja, radionica, lutkarskih predstava i slično. Naći će se za svakoga ponešto.“

Na pitanje kako građani reagiraju na njihove akcije, Mrgan kaže da se velik broj građana odazove te se upišu u članstvo besplatno te također iskoriste akciju oprosta zakasnine pa tijekom tih dana Knjižnica ponovno dobije natrag naslove koji su dugo bili posuđeni.

Na kraju ćemo istaknuti kako Mjesec hrvatske knjige počinje u ponedjeljak cjelodnevnom akcijom besplatnog upisa u članstvo te vraćanja knjiga bez naplate zakasnine. Isti dan će biti otvorena izložba knjiga starih stotinu godina. Mjesec hrvatske knjige će završiti 15.studenog promocijom zbirke poezije Siniše Matasovića pod nazivom „Tvoj novi dečko“.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.