Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
miroslavvukovicuniverzalnaljetnapost

U prosincu prošle godine na petrinjskim prometnicama zabilježene 22 prometne nesreće

PETRINJA – Tijekom prosinca prošle godine, na petrinjskim su se prometnicama dogodile ukupno 22 prometne nesreće, 7 više nego u prosincu 2018. kad ih je bilo 15, izvijestio je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

U prosincu prošle godine imali smo i više prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama – 9, dok su u prosincu 2018. bile zabilježene 3 takve prometne nesreće. Teške tjelesne ozljede zadobile su tri osobe, u prosincu 2018. dvije. Lakše ozlijeđenih, lanjskog je prosinca bilo 7, dok je u prosincu 2018. lakše tjelesne ozljede zadobila jedna osoba.

S materijalnom štetom prošle godine bilo je 13, a u prosincu 2018. godine 12 prometnih nesreća. Srećom, ni u prosincu prošle, ni pretprošle godine, nismo imali prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama.

U prosincu prošle godine dogodile su se tri prometne nesreće sa sudionicima pod utjecajem alkohola, dok smo 2018. imali sedam takvih prometnih nesreća u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola.

„Ugrožen dan u prosincu bila je subota sa šest prometnih nesreća. Ugroženo vrijeme prometnih nesreća bilo je između 6 i 8 ujutro i od 16 do 18 sati popodne, s pet prometnih nesreća. Gledajući po vrstama prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo kao slijetanje vozila s kolnika. Takvih je bilo 8 prometnih nesreća, a gledajući po okolnostima prometnih nesreća najviše ih se dogodilo zbog brzine neprimjerene uvjetima, sa 7 prometnih nesreća“, izvijestio je Vuković.

Najviše prometnih nesreća u prosincu prošle godine dogodilo se u Novom Selištu – ukupno tri.

„Gledajući po starosnoj strukturi počinitelja, u prosincu su najviše prometnih nesreća, njih 7, počinili vozači u starosnoj strukturi između 31 i 40 godina“, kaže Vuković.

Tijekom prosinca 2019. petrinjska policija provela je ukupno 118 represivnih mjera. Godinu dana ranije, u istom su mjesecu provedene 194 mjere.

„Od toga,13 se odnosilo na brzinu, na korištenje sigurnosnog pojasa 11, na alkohol 18… U odnosu na 2018. godinu imamo vidljiv pad broja represivnih mjera za 39 %“, zaključio je Vuković.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X