U prvih 9 mjeseci ove godine manji broj prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje lani U prvih 9 mjeseci ove godine manji broj prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje lani
PETRINJA – U prvih 9 mjeseci ove godine na petrinjskim prometnicama dogodilo se 110 prometnih nesreća, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine,... U prvih 9 mjeseci ove godine manji broj prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje lani

PETRINJA – U prvih 9 mjeseci ove godine na petrinjskim prometnicama dogodilo se 110 prometnih nesreća, a u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada ih se dogodilo 140, broj prometnih nesreća manji je za 21, 4 %, izvijestio je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„S ozlijeđenim osobama u prvih devet mjeseci ove godine imali smo 53 prometne nesreće, prošle godine 49. S materijalnom štetom ove godine 57, prošle 91 prometna nesreća. Poginulih u prometu u prvih 9 mjeseci ove i prošle godine nije bilo. 13 osoba zadobilo je ove godine teške tjelesne ozljede, prošle godine njih 17. S lakšim tjelesnim ozljedama u prvih 9 mjeseci ove godine bilježimo 69 osoba, prošle godine ih je bilo 54. Pod utjecajem alkohola imali smo 16 sudionika prometnih nesreća, prošle godine 21. Ugrožen dan bila je subota s 21 prometnom nesrećom, ugroženo vrijeme od 18 do 20 sati kada se dogodilo 18 prometnih nesreća“, rekao je Vuković i nastavio o vrstama, okolnostima, mjestu nastanka i starosnoj strukturi počinitelja prometnih nesreća u prvih devet mjeseci ove godine.

„Po vrstama, najviše prometnih nesreća dogodilo se iz suprotnih smjerova, i to njih 27, a 33 ih je nastalo u okolnostima neprilagođene brzine uvjetima na cestama. Najviše prometnih nesreća u prvih 9 mjeseci ove godine dogodilo se u Sisačkoj ulici ( 12 prometnih nesreća ) i Novom Selištu ( 8 prometnih nesreća), a najviše počinitelja je bilo starosti od 18 do 24 godine ( 24 prometne nesreće ). Policija je u prvih 9 mjeseci ove godine poduzela 2270 represivnih mjera, u odnosu na isto razdoblje lani kada je policija poduzela 2292 represivne mjere. Kao što možemo primijetiti, ove godine u prvih 9 mjeseci je smanjen broj prometnih nesreća, a i represivnih mjera u odnosu na prvih 9 mjeseci prošle godine “, zaključio je djelatnik za prometnu preventivu PP Petrinja Miroslav Vuković.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.