U sklopu Međunarodnog susreta AGRI URBAN-ovaca posjećen i LAG U sklopu Međunarodnog susreta AGRI URBAN-ovaca posjećen i LAG
PETRINJA – U sklopu projekta Agri Urban u Petrinji su od 7.do 9.ožujka boravili predstavnici partnera ovog projekta. Razlog njihova posjeta je međunarodni susret... U sklopu Međunarodnog susreta AGRI URBAN-ovaca posjećen i LAG

PETRINJA – U sklopu projekta Agri Urban u Petrinji su od 7.do 9.ožujka boravili predstavnici partnera ovog projekta. Razlog njihova posjeta je međunarodni susret koji se održavao u Petrinji kao jednom od partnera u projektu.

Naime, Grad Petrinja je jedan od ukupno jedanaest partnera u međunarodnom projektu AGRI-URBAN „Europska mreža za promociju zapošljavanja u poljoprivredi u malim i srednje velikim gradovima“ koji je odobren u sklopu programa međuregionalne suradnje URBACT III koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Ostali projektni partneri su: Baena (ŠPA) koji je ujedno i vodeći partnera u projektu, Mollet del Valles (ŠPA), Fundao (POR), Pyli (GRČ),Mouans-Sartoux (FRA), Sodertalje (ŠVE), Cesena (ITA), Jelgava (LAT), Abergavenny (UK) te LAG Pays de Condrusse (BEL).

Cilj projekta AGRI-URBAN je uspostavom novog okvira stvoriti preduvjete za stvaranje novih radnih mjesta kroz poljoprivredno-prehrambenu proizvodnju u malim i srednje velikim gradovima. Projekt se bavi preispitivanjem proizvodnje u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u malim i srednje velikim gradovima, u kojima poljoprivredna proizvodnja ima veliku ulogu u BDP-u, te veliki utjecaj na stupanj zaposlenosti i ekološke održivosti.

Tijekom svog boravka u Petrinji sudionici su posjetili Zelenu kuću, Srednju školu Petrinja, Centar za šljivu i kesten, OPG Banijska šara i LAG Zrinsku goru – Turopolje. U LAG- u su ih dočekali djelatnici LAG-a koji su im pripremili kratko predstavljanje LEADER-a kroz lokalni razvoj pod vodstvom zajednice u Hrvatskoj i dosadašnjeg rada LAG-a koje je prezentirao voditelj ureda LAG-a Robert Nogić. Nakon predstavljanja počastili su ih domaćim proizvodima svojih članova.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.