U sklopu projekta „Čitam i crtam“ mašta odradila svoje U sklopu projekta „Čitam i crtam“ mašta odradila svoje
PETRINJA – U sklopu projekta „Čitam i crtam“, učiteljica likovne kulture Kristina Roksa, koja je ujedno i razrednica 5.b razreda Osnovne škole Dragutina Tadijanovića,... U sklopu projekta „Čitam i crtam“ mašta odradila svoje

PETRINJA – U sklopu projekta „Čitam i crtam“, učiteljica likovne kulture Kristina Roksa, koja je ujedno i razrednica 5.b razreda Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, u suradnji s Katarinom Elblinger, uspješno je zaokružila ovaj projekt u sklopu kojeg su učenici pomoću kista, nekoliko boja te svoje mašte, pročitana djela prenijeli na papir.

„Danas djeca odrastaju uz ekranizirane verzije stripova, knjiga i bajki. Njihovoj mašti malo toga preostaje, scene, okoline, mjesto radnje, likovi, te zorno prikazano očima filmskih majstora“, ističu iz Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.

Dodaju kako je projekt „Čitam i crtam“ zadivio posjetitelje Odjela za odrasle Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koji su s oduševljenjem promatrali remek djela naših učenika. Učenici koji su sudjelovali u ovom projektu i kreiranju i stvaranju ovih djela, posjetili su Knjižnicu te su s ponosom promatrali svoja djela, ali i djela svojih kolega.

„Zatim smo im podijelili prigodne mudre izreke i poslovice o knjigama i čitanju, koje će ih podsjećati i poticati na daljnje čitanje, pa se tako nadamo i novim likovnim radovima i izložbama. Dajte djeci slobodu da razmišljaju, da se kreativno izražavaju, probudite im maštu i dogodit će se čuda“, zaključuju iz Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.