U srednjim školama naše županije slobodna 174 mjesta za buduće srednjoškolce U srednjim školama naše županije slobodna 174 mjesta za buduće srednjoškolce
SISAK – Od nove školske godine Hrvatska će dobiti više od 45 tisuća novih srednjoškolaca u gotovo dvije tisuće razrednih odjela. Ljetni upisni rok... U srednjim školama naše županije slobodna 174 mjesta za buduće srednjoškolce

SISAK – Od nove školske godine Hrvatska će dobiti više od 45 tisuća novih srednjoškolaca u gotovo dvije tisuće razrednih odjela. Ljetni upisni rok je gotov, a od 1379 slobodnih mjesta u srednjim školama na području Sisačko-moslavačke županije, za jesenski upisnik rok ostala su još 174 mjesta.

U sisačkoj Gimnaziji preostala su još četiri mjesta, dok je u Industrijsko-obrtničkoj školi u Sisku preostalo još šest mjesta, četiri za smjer vodoinstalater i dva mjesta za smjer automehaničar. U Srednjoj školi Viktorovac preostala su još svega dva slobodna mjesto, jedno za smjer kuhar te jedno za smjer farmaceutski tehničar.

U Tehničkoj školi Sisak preostalo je još samo jedno mjesto i to za smjer ekološki tehničar, dok je u Strukovnoj školi Sisak preostalo najviše mjesta, ukupno 21 (zidar pet mjesta, rukovatelj samohodnim građevinskim strojem jedno mjesto, stolar šest mjesta, krojač dva mjesta, soboslikar-ličilac četiri mjesta, pomoćni stolar jedno mjesto, pomoćni soboslikar-ličilac jedno mjesto i arhitektonski tehničar jedno mjesto).

U Srednjoj školi Glina preostalo je još devet slobodnih mjesta, od čega sedam za elektroinstalatera i dva mjesta za drvodjeljski tehničar dizajner. U Srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici slobodno je 37 mjesta (opća gimnazija 14 mjesta, šumarski tehničar 8 mjesta, stolar pet mjesta, ekonomist 10 mjesta).

U Srednjoj školi Novska preostala su još 34 slobodna mjesta (opća gimnazija sedam, stolar četiri, bravar jedno, strojarski tehničar 13, prodavač devet). U Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini preostalo je još jedno slobodno mjesto i to za smjer ekonomist, dok je u Srednjoj školi Topusko preostalo još osam slobodnih mjesta, sve za smjer instalater kućnih instalacija. U Tehničkoj školi Kutina preostalo je još 10 slobodnih mjesta, od čega osam za smjer industrijski mehaničar i dva mjesta za smjer strojarski računalni tehničar.

Također, u sisačkoj Glazbenoj školi Frana Lhotke preostalo je još 13 slobodnih mjesta, dok je u Glazbenoj školi u Novskoj preostalo još šest slobodnih mjesta.

Jesenski upisni rok u srednje škole započinje 21.kolovoza u 12 sati, kada počinje prijava obrazovnih programa. Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 22. kolovoza 2019. godine, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 23. kolovoza.  Odabir obrazovnih programa zaključat će se 27. kolovoza kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka objavit će se 29. kolovoza, a dostava upisnica u srednje škole je 30. kolovoza 2019. godine.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.