Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
milannaslovna

U Srednjoj školi Petrinja spremno započeli s državnom maturom

PETRINJA – Srednja škola Petrinja vrlo je uspješno prebrodila krizu tijekom pandemije COVIDA-19 te je svojim učenicima osigurala računala i internetsku povezanost kako bi mogli pratiti svakodnevnu nastavu u realnom vremenu. Naime, dosta je učenika iz okolnih naselja u kojima je problem internetskog povezivanja.

Od ukupno 78 petrinjskih maturanata 45 ih je gimnazijskog smjera, 12 iz smjera veterinarskog tehničara, 13 iz prehrambenog tehničara, a osam maturanata je ukupno u strukovnom dijelu od čega je četvero mesara, troje cvjećara i jedan iz programa pomoćnog voćara-vinogradara-vinara.

O funkcioniranju nastave tijekom ove situacije s pandemijom, o državnoj maturi, upisima u Srednju školu Petrinja, smjerovima koje nudi s daljnjim mogućnostima, novostima u opremanju i uređenju škole i njenog okoliša kako bi bila što pristupačnija i funkcionalnija učenicima, razgovarali smo s ravnateljem škole Milanom Orlićem. Ukoliko ste propustili poslušati emisiju u eteru Petrinjskog radija, možete je preslušati ovdje.

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X