U studenome na našim prometnicama smrtno stradala jedna osoba U studenome na našim prometnicama smrtno stradala jedna osoba
PETRINJA – Tijekom studenoga na našem prometnicama dogodilo se 10 prometnih nesreća, dok se u istom mjesecu prošle godine dogodilo njih 13, što je... U studenome na našim prometnicama smrtno stradala jedna osoba

PETRINJA – Tijekom studenoga na našem prometnicama dogodilo se 10 prometnih nesreća, dok se u istom mjesecu prošle godine dogodilo njih 13, što je smanjenje broja prometnih nesreća za 23 %, rekao nam je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu PP Petrinja.

„S ozlijeđenim osobama u studenome smo imali 2 prometne nesreće, prošle godine 5. Prometnih nesreća s materijalnom štetom ove godine u studenome je bilo 7, prošle godine 8. Nažalost, ove godine smo imali i prometnu nesreću s poginulom osobom gdje je jedna osoba smrtno stradala u roku do 30 dana, odnosno nakon prometne nesreće. Lakše ozlijeđenih je ove godine u studenome bilo dvoje, a prošle godine 12. Podnijeta je jedna kaznena prijava. Policija je u studenome ove godine poduzela 223 represivne mjere, u odnosu na isti mjesec lani kada ih je poduzela 344, imamo dakle smanjenje represivnih mjera za 32,2 %. U dvije prometne nesreće evidentirani su sudionici pod utjecajem alkohola, dok ih je u studenome prošle godine bilo 7. Ugrožen dan je bio petak s 3 prometne nesreće, od kojih je jedna bila s poginulom osobom, a ugroženo vrijeme od 6 do 8, od 12 do 14 s dvije prometne nesreće te od 14 do 16 sati s kada se dogodila nesreća s poginulom osobom. Po vrstama prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo kao bočni sudari i slijetanje vozila s kolnika ( 3 prometne nesreće ). Po okolnostima, najviše ih je nastalo zbog brzine neprimjerene uvjetima ( 4 prometne nesreće ). Među počiniteljima prometnih nesreća najviše ih je bilo u dobi od 41 do 50 godina“, rekao je Vuković.

Ugroženo mjesto nastanka je bilo raskrižje Sisačke ulice s Ulicom Gromova, a upravo na tom raskrižju prošlog mjeseca dogodila se i prometna nesreća sa smrtnom posljedicom.

„Vozač star 21 godinu upravljao je osobnim automobilom. Krećući se iz smjera Siska, dolaskom do raskrižja s Ulicom Gromova, vršio je radnju skretanja ulijevo, a da nije propustio vozila koja su se kretala iz suprotnog smjera. Tom prilikom je došlo do udara vozača motocikla, starosti 21 godinu, u bočni dio automobila, uslijed čega je pao na kolnik te je nakon prometne nesreće, nakon nekoliko sati, preminuo u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku. Prošle godine na prometnicama našeg grada nije bilo poginulih osoba u prometu, a navedena prometna nesreća sa smrtnom posljedicom u studenome je za sada jedina koja je u ovoj godini imala takav tragičan ishod“, zaključio je djelatnik za prometnu preventivu PP Petrinja Miroslav Vuković i još jednom apelirao na vozače da budu maksimalno oprezni, poštuju prometna pravila i voze po ograničenjima brzine, ne konzumiraju alkohol, vežu se sigurnosnim pojasom i ne koriste mobitel tijekom vožnje.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.