Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
danumirovljenikasmz19go

U Topuskom obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije

TOPUSKO – Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije i Sisačko-moslavačka županija organizirali su obilježavanje Dana umirovljenika naše županije u Lječilištu Topusko. Umirovljenicima je njihov dan čestitao predsjednik Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije Josip Vrbanac.

„Mi vrlo dobro surađujemo sa Županijom koja nas prati u okviru svojih mogućnosti i sa sredstvima koliko može. Mi svake godine održavamo sportska natjecanja na razini županije te kulturno umjetnička druženja, mi ih zovemo smotre, kulturno umjetničkog stvaralaštva naših umirovljenika. Svake godine jedan naš pjevački zbor umirovljenika sudjeluje na Smotri umirovljeničkih zborova Hrvatske, a ove godine nas predstavlja zbor iz Lipovljana. Ove godine sudjelovali smo i na sportskom natjecanju udruga umirovljenika gdje smo zauzeli treće mjesto“, rekao je Vrbanac koji je najavio kako će tradicionalno sportsko natjecanje umirovljenika oni održati u Sisku 10.prosinca.

Obilježavanju Dana umirovljenika Sisačko-moslavačke županije nazočio je i župan Ivo Žinić sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem. „Kao i svake godine želimo čestitati umirovljenicima njihov dan i da dožive onaj sljedeći, jer u tim godinama kada imate više od 80 ili 90 godina, svaki dan je bitan, a pogotovo godina. Trudimo se da kao Županija financiramo njihove aktivnosti i njihove programe. Teško je možda motivirati i pokrenuti cijeli niz umirovljenika kroz Maticu umirovljenika Sisačko-moslavačke županije koja broji više od četiri tisuće članova, 10-tak posto svake godine dovedemo u Topusko“, rekao je Žinić.

Za umirovljenike naše županije je istaknuo kako su vrlo aktivni u kulturno-umjetničkom radu kao i u sportskim aktivnostima. „Svake godine u umirovljenike kroz Proračun ulažemo gotovo 10 milijuna kuna, a sljedeće godine smo predvidjeli gradnju Doma umirovljenika u Kutini vrijedan 10 milijuna kuna. Vjerujem da će se to ostvariti i da ćemo na tom području dobiti jedan dom za starije osobe, jednu ustanovu. Tamo ima privatnih domova, ali vjerujte da ustanove u vlasništvu županije itekako puno kvalitetnije zbrinjavaju i osiguravaju smještaj našim umirovljenicima“, dodao je Žinić.

U sklopu Dana umirovljenika održano je predavanje na temu „Aktivni u mirovini-važnost tjelesne aktivnosti za osobe starije životne dobi“. Predavanje je bilo popraćeno vježbanjem.

Foto:SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X