Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
bolnicasisak2020

U županiji imamo 15 dokazano pozitivnih pacijenata na koronavirus, do sada 17 oboljelih, dvije osobe ozdravile

SISAK – Iz Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije i danas je objavljeno najnovije izvješće za 2.travnja 2020. godine u kojem stoji:

„Od bolesti COVID-19 u Sisačko-moslavačkoj županiji je do sada oboljelo 17 osoba. Dvije osobe su u potpunosti ozdravile, imaju dva uzastopna negativna nalaza laboratorijske pretrage na SARS CoV-2 virus te su otpuštene kući. U bolnici, u izolacijskoj jedinici su 4 pacijenta, a 11 pacijenata je na kućnom liječenju. Znači imamo 15 dokazano pozitivnih pacijenata.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.“ – stoji u priopćenju.

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X