Učenica SŠ Petrinje Tea Harčević predstavlja Hrvatsku na Filozofskoj olimpijadi u Crnoj Gori Učenica SŠ Petrinje Tea Harčević predstavlja Hrvatsku na Filozofskoj olimpijadi u Crnoj Gori
PETRINJA – Tea Harčević, učenica 4A razreda Srednje škole Petrinja, osvojila je drugo mjesto u Hrvatskoj u pisanju filozofskog eseja na engleskom jeziku i... Učenica SŠ Petrinje Tea Harčević predstavlja Hrvatsku na Filozofskoj olimpijadi u Crnoj Gori

PETRINJA – Tea Harčević, učenica 4A razreda Srednje škole Petrinja, osvojila je drugo mjesto u Hrvatskoj u pisanju filozofskog eseja na engleskom jeziku i plasirala se na Filozofsku olimpijadu koja se ove godine održava u Baru u Crnoj Gori.

Međunarodna filozofska olimpijada je uz Matematičku olimpijadu, prema kriterijima UNESCO-a, najznačajnije svjetsko natjecanje srednjoškolaca, a generalni pokrovitelji na globalnoj razini su Međunarodna Federacija Filozofskih Udruženja (FISP) i UNESCO. Ove godine od 23. do 27. Svibnja, uz sudjelovanje pedesetak zemalja i oko 250 sudionika, domaćin olimpijade je grad Bar u Crnoj Gori.

Inače, ovo je drugi put da Srednja škola Petrinja i mentorica, profesorica latinskog jezika i filozofije, Radmila Brigljević  imaju predstavnika na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi. Učenik Srednje škole Petrinja Bruno Božić je 2012. godine predstavljao Hrvatsku na tom prestižnom natjecanju u Oslu u Norveškoj.

Pored međunarodnih uspjeha na engleskom jeziku, Srednja škola Petrinja je prije nekoliko godina imala i državnu prvakinju iz filozofije, što je svrstava među najuspješnije srednje škole u natjecanjima iz filozofije.

Tei želimo puno uspjeha u predstavljanju Hrvatske i Srednje škole Petrinja.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.