Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vet-tadija

Učenici iz OŠ Dragutina Tadijanovića razgledali izložbu u Udruzi veterana

PETRINJA – U Udruzi ratnih veterana Grada Petrinje, nakon što je u sklopu obilježavanja petrinjskih rujanskih „Dana sjećanja“, u suradnji s Ogrankom Matice Hrvatske u Petrinji, organizirala izložbu ratnih fotografija Domovinskog rata Grada Petrinje i okolnih mjesta, stradavanja vojnih i civilnih žrtava, te sakralnih i drugih objekata i dalje su organizirane posjete za razgledavanje izložbe u njihovim prostorijama u Gajevoj ulici 40/1.

Posjetili su ih i učenici iz petrinjske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, a Veronika Bernić, magistra edukacijske rehabilitacije, o posjeti je kazala: „Učenici iz Odjela za učenike s teškoćama u razvoju obišli su, u sklopu „Dana sjećanja“ ovu izložbu jer nastojimo kod djece razviti osjećaj za sadašnji, ali i prošli trenutak. Oni su većinom iz obitelji stradalnika tako da su mnogi njihovi roditelji ili djedovi bili branitelji. Neki su i izgubili članove obitelji tako da svake godine u okviru mogućnosti uključujemo se u organizirane aktivnosti na razini našeg grada.“

Još je dodala: „Mi zapravo u svome radu koristimo jako puno vizualno-konjuktivne podrške, odnosno preko fotografija i slika, ali i učenjem u izvornoj stvarnosti najčešće realiziramo nastavne sadržaje.“

Kao i do sada domaćini su im bili Zlatko Iskrić i Mihajlo Gajić koji su im opisno približili same eksponate i odgovarali na pitanja.

 

 

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X