Učenici Srednje škole Petrinja posjetili Zagreb Učenici Srednje škole Petrinja posjetili Zagreb
PETRINJA/ZAGREB – Nakon naporne školske godine, učenici poljoprivredne struke smjera cvjećar i voćar-vinogradar-vinar otputovali su na jednodnevni stručni izlet u Zagreb. Tom prilikom posjetili... Učenici Srednje škole Petrinja posjetili Zagreb

PETRINJA/ZAGREB – Nakon naporne školske godine, učenici poljoprivredne struke smjera cvjećar i voćar-vinogradar-vinar otputovali su na jednodnevni stručni izlet u Zagreb.

Tom prilikom posjetili su Botanički vrt Prirodno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje su upoznali zbirke hrvatske flore, nasade ukrasnog bilja, tropsko bolje i razne vrijedne primjerke drveća. Nakon posjeta Botaničkom vrtu i šetnje Gornjim gradom, uputili su se u zoološki vrt gdje su proveli ostatak dana.Svoje dojmove su nam rekle i učenice 2.e razreda smjera cvjećara, Lucija Prša i Ivana Ivanović.

IMG-20170614-WA0061

„Dan nam je prošao lijepo, a u Botaničkom vrtu smo prepoznavale biljke o kojima smo učile u školi. Bilo je dosta biljaka koje smo prepoznali, o kojima smo učili te o kojima ćemo tek učiti. Vodič nam je dao mnoge zanimljive i korisne informacije koje ćemo moći i primijeniti dalje u školovanju.“, objasnile su nam učenice.

Inače, troškove ovog izleta, putovanje i ulaznice, učenici su sami financirali od prodaje svojih radova. Svake godine na Tominju i već tradicionalnoj Uskršnjoj izložbi u Srednjoj školi Petrinja učenici prodaju svoje radove, a zaradu od prodaje profesori iskoriste kako bi vrijedne učenike „počastili“ zasluženim izletom.

IMG_20170613_103930

„Do sad smo održali mnoge izložbe za Božić i Uskrs prilikom čega smo izrađivale kuglice, adventske vijence, ukrašena jaja i zečeve  te smo od kroz godine od toga uspjeli dovoljno skupiti novaca kako bi financirali ovaj izlet. A i prošle godine nismo išli na izlet, tako da nam je ostalo dovoljno sredstava za ovogodišnji odlazak u Zagreb.“, rekle su nam učenice.

Na ovom jednodnevnom izletu bili su učenici 2e, 2f i 3f razreda uz pratnju profesorica Štefice Vidušić i Vesne Pereković Bučar. Na kraju su nam učenice rekle da se vesele novim izletima te da im je drago što imaju ovakvu priliku da vlastitim radom omoguće sami sebi korisne i zanimljive izlete.

IMG-20170614-WA0057

 

 

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.